19:22 12.02.2019

Половина киян очікує практичних наслідків від закріплення в Конституції курсу України на членство в ЄС і НАТО

2 хв читати
Половина киян очікує практичних наслідків від закріплення в Конституції курсу України на членство в ЄС і НАТО

Половина жителів Києва вважає, що закріплення в Конституції курсу України на членство в Європейському Союзі і НАТО приведе до реального досягнення Українською державою членства в цих об'єднаннях, не вважає так третина жителів столиці, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) на замовлення клієнта.

Так, на запитання "Як ви вважаєте, за яким напрямом зовнішньої політики має йти Україна?" 60,5% респондентів відповіли, що - до Європейського Союзу, 28% опитаних виступають на неприєднання до жодного із союзів, 5,1% виступили за вступ до Митного союзу. Ще 6,4% не визначилися з відповіддю.

У разі проведення референдуму щодо вступу до НАТО 65,8% опитаних жителів Києва проголосували б "за", 15,8% проголосували б "проти", а 11,5% утрималися б і не брали участі в голосуванні. Ще 6,9% респондентів не визначилися або відмовилися відповідати на запитання. Таким чином, 80,6% киян, які взяли б участь у референдумі, проголосували б "за" вступ до НАТО.

Крім того, згідно з опитуванням, 50,9% киян вважають, що закріплення в Конституції стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі і НАТО матиме практичні наслідки - реальне досягнення Українською державою членства в ЄС і НАТО. Так не вважають - 31,9%. Ще 17,2% респондентів не визначилися або відмовилися відповідати на запитання.

Опитування тривало з 19 січня до 4 лютого 2019 року серед жителів м. Києва методом телефонних інтерв'ю із використанням комп'ютера (САTІ, computer-assisted telephone interviews). Було опитано 811 респондентів, що проживають у столиці, за двоступінчастою вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що є репрезентативним для населення міста віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА