20:16 12.02.2019

"Опора" закликає Зеленського роз'яснити спосіб поширення запрошень на безкоштовні концерти студії "95 квартал"

3 хв читати
"Опора" закликає Зеленського роз'яснити спосіб поширення запрошень на безкоштовні концерти студії "95 квартал"

Громадянська мережа "Опора" заявляє, що наразі не має підстав говорити про прямий або непрямий підкуп виборців з боку кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського, проте закликає уникати практики проведення де-факто агітаційних заходів за межами виборчих фондів.

Згідно з повідомленням на сайті "Опори", напередодні деякі ЗМІ з посиланням на матеріал кампанії спостереження "Опори" у Закарпатській області некоректно поширили повідомлення про проведення в Ужгороді "підкупу виборців" шляхом проведення безкоштовного концерту студії "95 квартал" у зв'язку з помилковою інтерпретацією коментаря регіонального представника "Опори".

"Спостерігачі "Опори" не заявляли про факт прямого або непрямого підкупу виборців з боку Володимира Зеленського, але коментували законодавчі умови ведення передвиборної агітації кандидатами на посаду президента України. На цей момент підстав для поширення повідомлень про підкуп виборців з боку кандидата немає", - зазначено в повідомленні на сайті "Опори" у вівторок.

Громадянська мережа фіксує, що для всіх кандидатів у президенти важливим завданням є дотримання прозорості фінансування передвиборних кампаній.

"Для забезпечення стандартів виборів необхідно уникати практики проведення за межами виборчих фондів де-факто агітаційних заходів, які формально не пов'язані з виборчим процесом", - наголошується у повідомленні.

За інформацією "Опори", головним питанням правової оцінки практики проведення концертів за участю кандидата або його представників є встановлення факту проведення або непроведення передвиборної агітації під час таких заходів.

"На сьогодні спостерігачі "Опори" не виявили фактів прямої агітації на концертах студії "95 квартал", але під час заходів продюсерського центру "Ліга сміху" поширювалися або демонструвалися матеріали з ознаками передвиборної агітації (Київська, Одеська області)", - зазначено в повідомленні.

У громадянській мережі повідомляють, що відповідно до п.7 ч.1 ст.58 закону України "Про вибори президента України" передвиборна агітація може проводитися у формі концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки кандидата на посаду президента України, натомість забороняється фінансування передвиборних агітаційних заходів чи матеріалів передвиборної агітації не з виборчого фонду (ч.3 ст.37).

"Кандидат на посаду президента України має право підтримувати проведення концертів, що є легальною формою агітації. Але такі агітаційні заходи мають бути профінансовані з виборчого фонду кандидата", - наголошують в "Опорі".

Таким чином, за твердженням громадських діячів, кандидат на посаду президента зобов'язаний при проведенні агітації в рамках концертів студії "95 квартал" і "Ліги сміху" фінансувати їх з виборчого фонду чи уникати будь-яких проявів передвиборчої агітації під час проведення цих розважальних заходів.

"Якщо видача квитка на безкоштовний концерт, що має свій платний аналог, буде супроводжуватися агітацією на користь кандидата, то це матиме ознаки порушення законодавства", - наголошується в повідомленні.

Також "Опора" закликає кандидата на посаду президента України В.Зеленського та його представників "роз'яснити спосіб і критерії поширення запрошень (квитків) на безкоштовні концерти студії "95 квартал", оскільки зараз спостерігачі не мають доступу до повної інформації з цього питання.

"Головне, щоб видача цих квитків не супроводжувалася спонуканням виборців у будь-якій формі голосувати за кандидата Володимира Зеленського", - наголосили в "Опорі".

Як повідомлялося, 11 лютого представники "Громадянської мережі "Опора" заявили, що проведений в Ужгороді 9 лютого додатковий безкоштовний концерт студії "Квартал 95", вхід на який був лише на запрошення, може містити ознаки підкупу виборців.

У свою чергу студія "Квартал 95" заявила, що в їхній творчій діяльності та гастрольних виступах відсутні будь-які елементи передвиборчої агітації, зокрема, за її художнього керівника, кандидата в президенти України В.Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА