22:00 12.02.2019

Наглядова рада НСТУ відклала рішення про відставку Аласанії до травня

2 хв читати
Наглядова рада НСТУ відклала рішення про відставку Аласанії до травня

Наглядова рада ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" вирішила відкласти рішення про розірвання контракту з головою правління НСТУ Зурабом Аласанія до 6 травня.

Як повідомляє прес-служба Суспільного, на позачерговому засіданні наглядової ради у вівторок було винесено пропозицію переглянути попереднє рішення ради про дострокове припинення контракту з головою правління Суспільного З.Аласанія.

"Раніше журналістська спільнота та представники громадськості різко засудили рішення про припинення контракту з головою правління з порушенням відповідних законних процедур і без належних на те підстав. В ході голосування члени наглядової ради вирішили відкласти своє рішення і залишити Зураба Аласанію виконувати обов'язки голови правління до травня 2019 року", - сказано в повідомленні.

Наглядова рада мотивувала таке рішення бажанням розвіяти сумніви громадськості щодо політичного контексту рішення про відставку З.Аласанія.

На засіданні наглядової ради у вівторок також було затверджено фінансовий план НСТУ на 2019 рік, а також схвалений щорічний загальний звіт НСТУ за 2018 рік.

У свою чергу, як розповіла в коментарі hromadske.ua виконуюча обов'язки голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, з головою Суспільного З.Аласанією вирішили розірвати контракт з 6 травня 2019 року, щоб його звільнення не пов'язували з президентськими виборами в Україні. Як повідомляється, 11 членів наглядової ради проголосували "за", а 4 вимагали повного скасування рішення про звільнення.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ 31 січня 2019 року дев'ятьма голосами з 12-ти підтримав розірвання контракту з З.Аласанія, про що повідомила член наглядової ради Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини поки не відомі, юридична обґрунтованість - також".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки на порядку денному наглядової ради не стояло, і причини такого рішення йому невідомі. За його словами, при ухваленні цього рішення були "порушені всі процедури", в зв'язку з чим після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

11 лютого правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" закликає наглядову раду НСТУ переглянути рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанія.

"Правління Суспільного мовника зазначає незаконність рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління, вважає рішення, прийняте у неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом і закликає наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути його з дотриманням усіх правових процедур", - сказано в повідомленні правління на сайті Суспільного в п'ятницю.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА