13:17 13.02.2019

Трьох захоплених українських моряків дообстежать за межами СІЗО "Лефортово" - Карпачова

2 хв читати
Трьох захоплених українських моряків дообстежать за межами СІЗО "Лефортово" - Карпачова

Троє українських моряків, силою захоплені 25 листопада 2018 року російськими силовиками біля Керченської протоки, яких раніше перевели з СІЗО "Матроська тиша" до СІЗО "Лефортово", потребують додаткового медичного обстеження, повідомила віце-президент Європейського інституту омбудсмена, колишній уповноважений з прав людини Верховної Ради Ніна Карпачова.

"Під час спілкування з ними і детального вивчення їхньої медичної документації, а також під час розмови з начальником медичної частини "Лефортова" підтвердилася необхідність проведення додаткових медичних обстежень на високотехнологічному медичному обладнанні та комплексного лікування всіх трьох моряків, яке неможливо забезпечити в умовах СІЗО", - сказала "Інтерфаксу"  Н.Карпачова, яка напередодні відвідала моряків разом із російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Вона зазначила, що керівництво СІЗО погодилося з необхідністю вивезення моряків за межі "Лефортова", щоб у профільних медичних закладах, які визначить департамент охорони здоров'я Москви, забезпечити дообстеження, а також подальше лікування та реабілітацію.

"Як поінформував мене сьогодні з ранку начальник "Лефортова", до обіду буде підготовлено клопотання від імені керівництва СІЗО, їх буде направлено до департаменту охорони здоров'я Москви, який визначить, в яких медичних закладах їм можна провести обстеження", - додала Н.Карпачова.

Вона також зазначила, що "умови харчування, утримання, поводження з пораненими українськими моряками відповідають міжнародним стандартам".

За її словами, моряки підтвердили, що харчування в СІЗО хороше. "Але є моряки українські, не лише поранені, які страждають на різні захворювання, зокрема цукровий діабет. Ми вчора займалися питанням одного з моряків, у якого діабет другого типу, йому потрібна спеціальна дієта, її забезпечать йому", - додала Н.Карпачова.

Вона розповіла, що моряків тримають у відремонтованих камерах, де є можливість відчиняти вікна зсередини, у більшості камер є гаряча вода, їх забезпечено теплими речами.

Водночас, за її словами, моряки поскаржилися, що жоден із них не отримав можливості поговорити телефоном із рідними, хоча такі заяви від них надходили письмово. "Тетяна Москалькова як уповноважений узяла це питання під контроль", - сказала Н.Карпачова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА