14:04 13.02.2019

оєць воєнізованої охорони відкрив вогонь на поразку з табельної зброї, угамовуючи в електричці трьох п'яних агресивних хуліганів - поліція Київщини

2 хв читати
оєць воєнізованої охорони відкрив вогонь на поразку з табельної зброї, угамовуючи в електричці трьох п'яних агресивних хуліганів - поліція Київщини

На залізничній станції "Карапиші" троє пасажирів, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, сіли до електропотягу "Київ-Миронівка", влаштували у вагоні справжній дебош і намагалися проникнути до кабіни машиніста, у результаті чого боєць воєнізованої охорони був змушений відкрити вогонь із табельної зброї, поранивши всіх трьох.

"На станції "Карапиші" троє пасажирів сіли до електропотягу "Київ-Миронівка" напідпитку – один із них того дня святкував своє 33-річчя. У вагоні вони вели себе неадекватно та нахабно, намагались проникнути до машиніста. Один із них, без вагомих причин, застосував екстрене гальмування, скориставшись системою "стоп-кран", - повідомляє в середу Відділ комунікації поліції в Київській області.

В інформації зазначається, що працівник воєнізованої охорони у форменому одязі, який їхав до місця несення служби, намагався втихомирити бешкетників і зробив їм зауваження. Однак реакція хуліганів була агресивною. Вони почали ображати нецензурною лайкою чоловіка, демонструючи свою фізичну перевагу, погрожували побити його і відібрати у нього зброю.

"Оцінивши реальну загрозу, охоронець дістав із кобури табельну вогнепальну зброю. Попереджаючи про намір її застосування, він зробив попереджувальний постріл вгору. Але і це не зупинило нахабних пасажирів і боєць воєнізованої охорони спочатку вистрілив самому "активному" нападнику, який накинувся на нього, в ноги і ще зробив три постріли в бік хуліганів", - розповіли в поліції.

На пероні станції "Ольшаниця" поранених правопорушників очікували слідчо-оперативна група Рокитнянського відділення поліції та медики.

"Поранених хуліганів було доправлено до лікарні. 30-річний чоловік із вогнепальним пораненням грудної клітки та черевної порожнини перебуває в реанімації, ще двоє його товаришів 31 і 33-річного віку з аналогічним пораненням грудної клітки перебувають у хірургічному відділення лікарні", - поінформували в обласному главку поліції.

За цим фактом порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ст. 124 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України.

"Працівники поліції як речові докази вилучили вогнепальну зброю системи "Наган", п’ять гільз два 2 патрони. Встановлюються всі обставини злочину. Триває слідство", - додали в поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА