18:29 13.02.2019

Справу чиновника Київської ОДА про розкрадання коштів ЄС для переселенців передано до суду - НАБУ

1 хв читати
Справу чиновника Київської ОДА про розкрадання коштів ЄС для переселенців передано до суду - НАБУ

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів, виділених для внутрішньо переміщених осіб, з боку посадової особи Київської обласної державної адміністрації (ОДА) завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів, виділених для внутрішньо переміщених осіб. 11 лютого 2019 року обвинувальний акт стосовно начальника Служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації направлено до Печерського районного суду Києва", - повідомила прес-служба НАБУ в середу.

Слідство з’ясувало, що цей чиновник замість того, щоб спрямувати кошти, надані Європейським Союзом на облаштування соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, використав їх для модернізації приватної нерухомості.

Кримінальне провадження розслідували за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України детективи НАБУ з січня 2018 року, після передання справи з Бориспільської місцевої прокуратури за підслідністю.

Під час досудового розслідування детективи ініціювали проведення інвентаризації активів Служби у справах дітей та сім'ї Київської ОДА і вжили заходів забезпечення, що дало змогу реально відшкодувати збитки на загальну суму понад 7 млн грн шляхом повернення майна в комунальну/державну власність.

19 грудня 2018 року посадовцю Київської ОДА та його захисникам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА