18:50 13.02.2019

Телеканали "112 Україна" і NewsOne створили міжнародну редакційну раду

2 хв читати
Телеканали "112 Україна" і NewsOne створили міжнародну редакційну раду

Українські телеканали "112 Україна" і NewsOne створили міжнародну редакційну раду.

Відповідне рішення було оголошено в Страсбурзі в будівлі Європарламенту, зазначається в релізі телеканалу "112 Україна" в середу.

До редакційної ради "112 Україна" увійдуть шестеро осіб, троє з яких - представники менеджменту цього телеканалу: генеральний продюсер Артем Марчевський, генеральний директор Єгор Бенкендорф і журналіст-міжнародник Олег Волошин. Також до складу увійдуть представники власника телеканалу Тараса Козака - троє євродепутатів Нейтан Хілл, Арне Геріке і Девід Коберн.

Власник "112 Україна" і NewsOne Т.Козак прокоментував цей крок: "Сьогодні в Україні склалася критична ситуація зі свободою слова. Влада всіляко намагається закрити нелояльні до неї телеканали: це напад на журналістів, втручання в редакційну політику телеканалів і голосування у Верховній Раді, де проголосували за введення санкцій проти "112 Україна" і NewsОne. Коли я розмірковував про придбання телеканалів, було прийнято рішення захистити телеканали за будь-якої ситуації. І я звернувся до депутатів Європарламенту, які добре знають проблеми зі свободою слова в Україні та приїжджали до Києва, вивчали проблеми телеканалів, ходили до Національної ради, ходили до чиновників, але жодної відповіді не отримали".

Він висловив подяку Н.Хіллу, А.Геріке і Д.Коберну за згоду бути членами редакційної ради двох телеканалів. "Вони нам допомагатимуть у захисті наших інтересів, розповідатимуть про проблеми свободи слова в Україні. Сьогодні буде проведено першу редакційну раду. Ми приїхали з представниками наших телеканалів на першу редакційну раду в стінах Європарламенту, розповідатимемо про наші проблеми, визначатимемо стратегію телеканалів, розвиток і робитимемо все, щоб в Україні була свобода слова", - сказав Т.Козак.

Депутат Європарламенту Н.Хілл зазначив, що для нього честь узяти участь у цій раді. "Важливо, щоб телеканали відповідали європейським стандартам. Це честь для мене забезпечити відповідність редакційної політики європейським стандартам", - сказав він.

Депутат ЄП А.Геріке запевнив, що робитиме все від нього залежне, щоб допомогти в забезпеченні стандартів свободи слова, які діють на Заході.

У свою чергу, генеральний продюсер телеканалу "112 Україна" А.Марчевськиий розповів, як утворено редакційну раду. "Квота власника телеканалу - 50%, а решта - це квота колективу телеканалу. За квотою власника до складу редакційної ради увійшли троє євродепутатів: Нейтан Хілл, Арне Геріке і Девід Коберн. За квотою колективу телеканалу - Артем Марчевський, Олег Волошин і Єгор Бенкендорф".

До складу редакційної ради NewsOne також увійшли троє євродепутатів, генеральний директор телеканалу Юрій Будяк, генеральний продюсер Василь Голованов і журналіст-міжнародник Олег Волошин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА