20:07 13.02.2019

САП закрила справу проти екс-керівника агрохолдингу "Мрія" Миколи Гути

2 хв читати
САП закрила справу проти екс-керівника агрохолдингу "Мрія" Миколи Гути

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закрила кримінальне провадження проти колишнього керівника агрохолдингу "Мрія" Миколи Гути, підозрюваного в шахрайстві, повідомило видання "Слово і діло".

За даними видання, провадження у справі М.Гути було закрито 29 грудня 2018 року в зв'язку з відсутністю в діянні екс-керівника "Мрії" складу кримінального злочину. Матеріали цієї справи із САП до Національного антикорупційного бюро України не надходили.

"Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований у 1992 році Іваном Гутою. Земельний банк холдингу становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ - 380 тис. тонн.

У серпні 2014 року "Мрія" повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу та близько $120 млн у рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним із сім'єю Гути компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.

На початку лютого 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов до кредиторів, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який становив $1,1 млрд. Боргова операція завершилася в серпні 2018 року, за її підсумками загальне боргове навантаження "Мрії" знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн, з яких $49,3 млн - реструктурований забезпечений борг, $208,1 млн - реструктурований незабезпечений борг (єврооблігації), $46 млн - робочий капітал і $6,1 млн - нові лізингові програми на закупівлю обладнання.

Salic UK Limited у вересні 2018 року анонсував купівлю українського агрохолдингу, а в листопаді Salic UK Limited завершила операцію з купівлі "Мрії".

Після завершення угоди "Мрія" продовжить операційну діяльність в Україні разом із дочірньою компанією Salic UK - CFG.

Радниками "Мрії" під час підготовки угоди, а також кредиторами в процесі реструктуризації боргу агрохолдингу стали Rothschild&Co (Франція), ICU, FinPoint (обидві - Україна), а також юрфірма Hogan Lovells (Велика Британія).

Salic заснована в 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Компанія інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

CFG працює в Україні з 2006 року, обробляє 45 тис. га у Львівській і Тернопільській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА