21:25 13.02.2019

Суддя Васалатій, який входив до колегії у справі про держзраду Януковича, відсторонений на півроку

2 хв читати
Суддя Васалатій, який входив до колегії у справі про держзраду Януковича, відсторонений на півроку

Вища рада правосуддя (ВРП) прийняла рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Оболонського районного суду міста Києва Костянтина Васалатія у вигляді відсторонення від здійснення правосуддя терміном на півроку, повідомляється на офіційному сайті ВРП.

"Друга дисциплінарна палата ВРП прийняла рішення залучити ... Васалатія Костянтина Анатолійовича до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарні санкції у вигляді подання про тимчасове, терміном на шість місяців, відсторонення від здійснення правосуддя", - йдеться в повідомленні.

Стягнення передбачає позбавлення права на отримання доплат до посадового окладу судді і "обов'язкове направлення судді в Національну школу суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації щодо суддівської етики та застосування цивільного процесуального законодавства і подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні другої дисциплінарної палати ВРП в середу, 13 лютого.

Як повідомлялося, К.Васалатій входив до складу колегії суддів Оболонського райсуду Києва, які розглядали кримінальне провадження за обвинуваченням екс-президента України (2010-2014рр.) Віктора Януковича у державній зраді. Він увійшов до складу колегії навесні 2017 року після зміни її складу.

2 серпня 2017 року В.Янукович подав до Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро заяви про притягнення суддів Оболонського районного суду Києва, що входили до колегії, які розглядали справу про його зраду, включаючи і К.Васалатія, до кримінальної відповідальності за винесення завідомо неправосудних рішень згідно зі статтями 374 і 375 Кримінального кодексу України.

При цьому, як повідомили в управлінні інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП на запит агентства "Інтерфакс-Україна", щодо К.Васалатія протягом 2009-2015 років надходили скарги і звернення громадян, пов'язані з розглядом цивільних справ. З них одна була направлена до Ради суддів України, а шість (відповідно до чинного на той час законодавства) - до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. В інших скаргах були відсутні підстави для притягнення судді до відповідальності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА