07:47 14.02.2019

Сенатори США закликають знижувати залежність членів НАТО від російського військового обладнання

1 хв читати
Сенатори США закликають знижувати залежність членів НАТО від російського військового обладнання

Група сенаторів від Демократичної та Республіканської партій США запропонувала домагатися зниження залежності низки членів НАТО від поставок російського військового обладнання.

У заяві, поширеній сенатським комітетом з міжнародних справ, наголошується, що законопроект закликає, щоб США вживали заходів, які б полегшили передання озброєння країнам НАТО, щоб "знизити їх залежність від поставок російського військового обладнання".

Також документ передбачає зміну механізму виходу США з НАТО. Так, згідно з пропозицією сенаторів, для того, щоб вийти з альянсу президенту США потрібно буде отримати підтримку двох третин сенаторів.

Окрім того, сенатори вважають за потрібне створити в США спеціалізований центр з боротьби з так званими "гібридними" загрозами. "Центр має допомогти нам протистояти поширюваній Росією дезінформації і іншим новим загрозам, що походять від РФ", - йдеться в заяві. У ній також вказується на необхідність створити при Держдепі спеціалізованого підрозділу з кібербезпеки і інших проблем, пов'язаним з інтернетом. У сенаті закликають прийняти спеціальний закон, який спрощує боротьбу проти нелегальної діяльності в інтернеті. Нарешті, вони вважають за потрібне прийняти закон, який би дозволив Мін'юсту США на федеральному рівні пред'являти звинувачення за хакерські атаки, націлені на те, щоб вплинути на хід виборів в США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА