14:28 14.02.2019

Суд заарештував $300 тис. на рахунку Насірова в банку Великобританії

2 хв читати
Суд заарештував $300 тис. на рахунку Насірова в банку Великобританії

 Шевченківський районний суд міста Києва на засіданні в четвер ухвалив рішення про накладення арешту на $300 тисяч екс-голови Державної фіскальної служби України, кандидата в президенти Романа Насірова, які перебувають на його рахунку в банку Великої Британії, повідомляється на сайті Центру протидії корупції (ЦПК).

Відповідне клопотання подав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов 7 лютого. Ці гроші було виявлено в рамках фінансового моніторингу, під час якого здійснили перевірку підозрілої операції на $300 тис. за участю Р.Насірова. Після цього кошти було заблоковано, за чим послідувало звернення до НАБУ із запитом про вирішення питання про накладення арешту.

Захист Р.Насірова виступив проти задоволення клопотання, зазначивши, що фінустанова, де їхній підзахисний відкрив рахунок, не є фінансовою установою в розумінні українського законодавства, а є брокерською, тоді як український КПК передбачає накладення арешту в банках або фінустановах. Також, на думку адвокатів, ці гроші перебувають не на рахунку в класичному розумінні, відсутній точний баланс коштів, оскільки британці зазначили приблизну суму.

Сам Р.Насіров заявив, що це не гроші, а "якийсь договір", укладений ще до 2015 року, повідомляється на сайті ЦПК.

А.Перов апелював до того, що установа, в якій перебувають гроші Р.Насірова, є фінансовою відповідно до британського законодавства, а рахунок екс-голова ДФС відкривав шляхом внесення готівкових коштів у 2015 році.

Як повідомлялося, САП встановила, що екс-голова ДФС протягом як мінімум трьох років мав у розпорядженні кошти в сумі $297 тис. 370 на рахунку у фінансовій установі на території Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Водночас ці гроші не відображались у жодній із декларацій обвинуваченого під час його перебування на посадах державного службовця, за винятком декларації кандидата в президенти України, поданої одразу після інформування обвинуваченого про виявлення цих коштів правоохоронними органами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА