21:58 14.02.2019

Свідок у справі бразильця Лусваргхі підтвердив участь обвинуваченого в боях біля Донецького аеропорту в 2015 році на боці бойовиків

2 хв читати

У Павлоградському районному суді Дніпропетровської області свідок - український військовослужбовець підтвердив участь бразильця Рафаеля Лусваргхі в незаконних збройних формуваннях під час бойових дій біля Донецького аеропорту в 2015 році.

Як повідомляє прес-служба прокуратури м.Києва, в четвер відбулося чергове засідання у справі за обвинуваченням громадянина Бразилії Р.Лусваргхі в участі в терористичних організаціях і незаконних збройних формуваннях.

"На даному судовому засіданні суд допитав двох свідків, зокрема військовослужбовця ЗСУ, який був учасником бойових дій під Донецьким аеропортом. Зазначений свідок упізнав обвинуваченого як учасника непередбачених законом збройних формувань під час бойових дій, що мали місце поблизу Донецького аеропорту в 2015 році", - сказано в повідомленні.

За інформацією прокуратури, після завершення допиту свідків обвинувачений заявив клопотання про заміну захисника, яку суд задовольнив.

Наступне судове засідання призначене на 28 лютого на 14:30. Судом запланований допит обвинуваченого, після чого судове засідання буде відкладено для підготовки сторін до судових дебатів.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року представники партії "Національний корпус", націоналістичних організацій "Національні дружини" і С14 затримали Р. Лусваргхі в Києві біля бразильського посольства і передали його СБУ.

Того ж дня в Службі безпеки України повідомили, що проводять з Р.Лусваргхі процесуальні дії. А прокуратура міста Києва заявила, що наполягатиме на взятті під варту бразильця.

5 травня в СБУ заявили, що не можуть розголошувати нинішнє місцезнаходження Р.Лусваргхі, але зроблять усе необхідне, щоб він взяв участь у судовому процесі.

7 травня 2018 року Павлоградський міськрайонний суд заарештував без можливості внесення застави бразильця Рафаеля Лусваргхі, обвинуваченого в Україні в участі в незаконних збройних формуваннях і терористичній організації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА