22:12 14.02.2019

Названо ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

2 хв читати
Названо ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Британський телеканал Sky News повідомив у четвер, що отримав інформацію, яка підтверджує, що справжнє ім'я третього підозрюваного в причетності до отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії - Денис Сергєєв.

Спочатку третій підозрюваний фігурував у публікаціях ЗМІ під ім'ям Сергій Федотов, однак, як стверджує Sky News, це псевдонім.

"Sky News під час незалежної перевірки встановив, що ім'я (Денис - ІФ) правильне, і Сергєєв, імовірно, є високопоставленим співробітником ГРУ", - повідомляє телеканал.

Раніше видання The Insider і Bellingcat повідомили, що під ім'ям Сергія Федотова ховається співробітник ГРУ, 1973 року народження, на ім'я Денис Сергєєв.

За твердженням видань, Д.Сергєєв отримав закордонний паспорт на нове ім'я в 2010 році. Д.Сергєєв, стверджують видання, прилетів до Лондона 2 березня 2018 року, невідомо, чи був він у Солсбері. Він не сів на рейс, 4 березня, коли з Великобританії полетіли два інших підозрюваних в отруєнні Скрипалів. Видання відзначають, що в Москву Д.Сергєєв повернувся рейсом через Рим.

Минулого тижня британські ЗМІ повідомили, що С.Федотов, який нібито причетний до отруєння Скрипалів, не полетів назад до Москви разом з двома іншими підозрюваними після інциденту в Солсбері. Тоді ЗМІ припускали, що він може все ще знаходитися на території Великобританії.

Цього тижня генпрокурор Болгарії Сотір Цацаров повідомив, що Болгарія розслідує можливий зв'язок між спробою отруєння людей на своїй території в 2015 році і торішнім інцидентом зі Скрипалями. В ході розслідування, повідомляв С. Цацаров, прокуратура Болгарії з'ясувала, що С.Федотов відвідував Болгарію тричі протягом 2015 року.

На початку березня 2018 року в британському місті Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новічок" (А-234), розробленою в Росії.

У Москві відкинули обвинувачення, заявивши, що хімічну зброю РФ знищила в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипалів російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ.

У Лондоні їх заочно обвинуватили в змові з метою вбивства С.Скрипаля і його дочки Юлії в Солсбері за допомогою нервово-паралітичної речовини типу "Новічок".

ЗМІ пізніше повідомили, що під іменами Р.Боширова і О.Петрова ховаються полковник ГРУ Анатолій Чепига і Олександр Мишкін, також співробітник ГРУ.

Наприкінці вересня ЗМІ повідомляли, що британська поліція виявила третього підозрюваного в причетності до отруєння полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії - Сергія Федотова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА