12:47 15.02.2019

Сьогодні чимало загартованих у боях воїнів-афганців перебуває на передовій у боротьбі з РФ - Порошенко

1 хв читати
Сьогодні чимало загартованих у боях воїнів-афганців перебуває на передовій у боротьбі з РФ - Порошенко

Багато ветеранів війни в Афганістані нині перебувають на передовій у боротьбі з російським агресором у лавах української армії, правоохоронних відомств і служб, зазначає президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні чимало загартованих у бойових діях (в Афганістані - ІФ) ветеранів перебуває на передовій у боротьбі з російським агресором, виконуючи завдання у складі Збройних сил, Національної гвардії, Національної прикордонної служби та інших силових структур", - сказав П.Порошенко на урочистих зборах, присвячених вшануванню учасників бойових дій на території інших держав і 30-річчя виведення військ з Афганістану, в п'ятницю в Києві.

Президент зазначив, що в лавах контингенту радянської армії в Афганістані загалом відслужили понад 160 тис. українців, з яких 8 тис. повернулися додому з пораненнями, а "майже кожен четвертий серед загиблих - наш земляк, а це 3300 чиїхось синів, чоловіків, батьків".

Він також нагадав, що організованість, рішучість і бойове братерство воїнів-афганців - захисників Майдану відіграли найважливішу роль у Революції гідності.

В Україні 15 лютого вшановують учасників бойових дій на території інших держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА