20:19 15.02.2019

Харківський апеляційний суд розгляне питання про підсудність справи екс-начальника університету повітряних сил Алімпієва

2 хв читати
Харківський апеляційний суд розгляне питання про підсудність справи екс-начальника університету повітряних сил Алімпієва

Дзержинський райсуд Харкова у п'ятницю задовольнив клопотання звинувачення про звернення до апеляційного суду для визначення підсудності справи стосовно екс-начальника Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) Андрія Алімпієва.

"Прокурори заявили клопотання про те, щоб Харківський апеляційний суд розглянув питання про зміну підсудності й направив справу до іншого суду. Вони це мотивували тим, що оскільки Алімпієв служив у ХНУПС, який розташований на території Дзержинського району міста, він може впливати на Дзержинський райсуд. Ми вважаємо цю заяву необґрунтованою, прокурори не надали жодних доказів. Це по-перше. А по-друге, в ст.34 КПК не зазначається можливість впливу на суд серед підстав для зміни підсудності", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат А.Алімпієва Максим Журавльов.

Він вважає, що в такий спосіб військова прокуратура намагається затягнути розгляд справи.

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба А.Алімпієва. "Військова прокуратура за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ під час закупівлі пального затримала начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба генерал-майора Алімпієва А.М. Клопотатимемо про арешт та відсторонення від обійманої посади", - повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

А.Алімпієву було оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова визначив А.Алімпієву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 1,5 млн грн.

16 січня 2018 року суд продовжив запобіжний захід ще на 30 днів. За кілька днів за А.Алімпієва було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.

15 лютого 2018 року адвокат А.Алімпієва М.Журавльов повідомив, що досудове розслідування кримінального провадження передано від військової прокуратури Національному антикорупційному бюро.

8 листопада 2018 року М.Журавльов повідомив, що НАБУ змінило підозру з ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна) на ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України та досудове слідство у справі передано спеціальній поліції. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. Пізніше справу було перекваліфіковано в ч.3 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.

На початку лютого 2019 року обвинувальний акт стосовно А.Алімпієва було направлено до Дзержинського районного суду Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА