09:27 16.02.2019

Мюллер отримав докази спілкування співробітника штабу Трампа з WikiLeaks

2 хв читати
Мюллер отримав докази спілкування співробітника штабу Трампа з WikiLeaks

Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера повідомив про наявність у нього листування колишнього радника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Роджера Стоуна з представниками порталу WikiLeaks. Про це повідомляє Reuters.

За версією обвинувача, слідство отримало доступ до листування Стоуна з WikiLeaks в ході розслідування злому електронних листів Джона Подести, який очолював виборчий штаб колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон, а також комп'ютерних систем Національного комітету Демократичної партії, до якого були причетні хакери, пов'язані з Росією.

Деякі з них "містили листування Стоуна з Guccifer 2.0 і "Організацією 1" - з хакером або групою хакерів, які могли бути причетні до злому серверів Демократичної партії США та порталу WikiLeaks.

Стоуна затримали і заарештували в січні поточного року. Йому закидають неправдиві свідчення в конгресі США, перешкоджання та підробку свідчень у ході розслідування, проведеного спеціальним прокурором Робертом Мюллером про передбачуване втручання Росії у вибори президента США 2016 року. Про затримання Стоуна оголосив офіс Мюллера. Загалом йому пред'явили обвинувачення за сімома пунктами.

Розслідування справи із втручання Росії в президентські вибори, що відбулись в 2016 році, ведеться в США з 2017 року. Його курирує спецпрокурор Роберт Мюллер.

Раніше президент США Дональд Трамп погодився з висновками спецслужб щодо втручання Москви. Він називав цю справу "американською ганьбою" і "полюванням на відьом". Росія неодноразово заперечувала обвинувачення у втручанні в вибори президента США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА