21:28 16.02.2019

У Мюнхені на Українському ланчі, організованому Фондом Пінчука, закликали РФ звільнити військовополонених моряків

3 хв читати
У Мюнхені на Українському ланчі, організованому Фондом Пінчука, закликали РФ звільнити військовополонених моряків

Міжнародні партнери України на Українському ланчі, організованому Фондом Віктора Пінчука, в Мюнхені закликали Росію звільнити військовополонених моряків.

"Я закликаю до нових санкцій, і вони повинні бути введені, якщо Росія не відпустить українських моряків ... Я оптимістичний, що це станеться", - заявив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен.

Глава МЗС Канади Христя Фріланд підтримала свого данського колегу, додавши, що Канада продовжить докладати зусиль для їх звільнення.

"Якщо ми будемо голосно кричати, Лавров (глава МЗС Росії Сергій Лавров - ІФ) нас почує: " Звільніть заручників!"", - закликала президент Естонії Керсті Кальюлайд.

До ініціативи приєднався також спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер: "Я також приєднаюся - звільнити полонених. Негайно".

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили поблизу Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя. Були затримані і заарештовані 24 українських моряки. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, троє поранених під час обстрілу росіянами українських моряків були переведені в лікарню СІЗО "Матроська тиша".

Всі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня 2019 року Лефортовський райсуд Москви продовжив термін утримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року.

"Український ланч" у Мюнхені - це платформа, на якій світові і українські лідери обговорюють питання безпеки України та пов'язані з ними наслідки для Європи і світу.

Фонд Віктора Пінчука - незалежна приватна міжнародна благодійна організація, яка базується в Україні. Фонд був створений в 2006 році бізнесменом і філантропом Віктором Пінчуком. Його мета - надання можливості новим поколінням змінити країну і світ. Для її реалізації Фонд розробляє проекти і розвиває партнерство як в Україні, так і за її межами. З 2006 року Фонд інвестував понад $ 142 млн у трансформацію України.

Фонд Віктора Пінчука підтримує міжнародну мережу "Ялтинська Європейська Стратегія" (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України і світовий контекст. Він організовує щорічний захід у дні проведення Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, круглі столи, присвячені безпеці України в Києві, а також спільно з Атлантичною радою США реалізує програму з моніторингу та попередження спроб зовнішнього втручання в майбутні президентські і парламентські вибори в Україні.

Серед проектів Фонду Віктора Пінчука: всеукраїнська мережа центрів допомоги новонародженим "Колиски надії"; найбільша в Україні приватна стипендіальна програма "Завтра.UA"; стипендіальна програма навчання за кордоном для українських студентів "Всесвітні студії"; PinchukArtCentre - найдинамічніший арт-центр в Україні та східноєвропейському регіоні, що надає вільний доступ до сучасного мистецтва.

Фонд співпрацює з Атлантичною радою, Інститутом Брукінгса, Інститутом глобальних змін Тоні Блера, Радою міжнародних відносин, Фондом Amicus Europae та іншими неурядовими організаціями. Він підтримує краудфандингову платформу "Українська Біржа Благодійності", покликану сприяти розвитку благодійності в українському суспільстві. Фонд є членом Європейського центру фондів і Українського Форуму грантодавців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА