07:22 17.02.2019

Фільм Франсуа Озона отримав Гран-прі журі на Берлінале

1 хв читати
Фільм Франсуа Озона отримав Гран-прі журі на Берлінале

Гран-прі журі 69-го Берлінале отримала картина "З волі божої" Франсуа Озона, відомого своїми провокаційними роботами, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Церемонія нагородження переможців проходить в суботу ввечері в Берлінале Паласт.

Режисер подякував героям картини, які знайшли в собі мужність розповісти про свою трагічну історію і присвятив стрічку жертвам насильства.

Фільм ілюструє реальну історію служителя церкви, Бернаре Прейне з Ліона, який в 2016 році був обвинувачений у розбещенні 70 хлопчиків з його приходу. Фільм в хронологічному порядку відновлює історію подій - з того моменту, як один з жителів Ліона, жертва священика, вирішує розповісти правду про те, що сталося.

Ф.Озон раніше відзначався нагородами Берлінале за картини "Краплі дощу на розпечених скелях" і "8 жінок".

69-й Берлінський кінофестиваль триває з 7 до 17 лютого. Журі основного конкурсу очолила французька актриса Жюльєт Бінош.

Для участі в основному конкурсі Берлінале цього року було заявлено 17 картин. Але потім, як розповіли "Інтерфаксу" в прес-службі кіноогляду, з технічних причин зі списку був виключений китайський фільм Чжана Імоу "Одна секунда". Таким чином, на "Золотого" і "Срібного" ведмедів претендували 16 фільмів.

Берлінале вважається одним з найбільш престижних світових кінооглядів поряд з Каннами і Венецією. Вперше пройшов у Берліні в 1951 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА