14:45 18.02.2019

Українсько-румунську поромну переправу Орлівка - Ісакча планують запустити влітку

2 хв читати
Українсько-румунську поромну переправу Орлівка - Ісакча планують запустити влітку

Адміністрація морських портів України (АМПУ) планує відкрити поромну переправу Орлівка (Україна) - Ісакча (Румунія) влітку 2019 року, повідомляється на сайті відомства.

"Українська сторона завершує підготовку до відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Румунією. Він забезпечуватиме пропуск пасажирів та вантажів, що будуть прямувати поромною переправою між українською Орлівкою та румунською Ісакчею", - наголошується в повідомленні.

Планується, що поромна переправа розпочне роботу влітку 2019 року і зможе пропускати близько тисячі вантажівок і 250 легкових авто на добу.

"Враховуючи професійний досвід і знання фахівців Ренійської філії АМПУ, диспетчеризацію суднових операцій в акваторії поромного комплексу здійснюватиме АМПУ", - наголошується в повідомленні.

Планується, що відкриття переправи спростить процедуру перетину кордону між Румунією і Україною та відкине потребу руху територією Молдови, що дасть змогу заощадити відстань і час (економія відстані сягне близько 100 км).

"Реалізація цього проекту сприятиме перетворенню південного регіону нашої держави та України загалом на важливий транспортний вузол східної Європи. Крім того, нова поромна переправа стане додатковим стимулом для розвитку районів Придунайського регіону обох країн: залучення нових інвестицій, створення нових робочих місць, збільшення податкових відрахувань до бюджетів усіх рівнів", - наголошують в АМПУ.

"Орлівка" стане єдиним в Одеській області пунктом пропуску між Україною та країнами ЄС. Створення пункту пропуску "Орлівка" передбачено в міжурядовій угоді між Україною та Румунією про відкриття міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон для поромного, пасажирського і вантажного сполучення між населеними пунктами Орлівка й Ісакча.

Як повідомлялося, раніше співробітники Держприкордонслужби України спільно з представниками взаємодіючих служб, перевіривши можливість відкриття міжнародного пункту пропуску у вигляді поромної переправи через українсько-румунський кордон "Орлівка" (Одеська обл.), оголосили позитивний висновок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА