07:28 19.02.2019

Порошенко присвоїв Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театру ім. І.Франка статус національного

1 хв читати
Порошенко присвоїв Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театру ім. І.Франка статус національного

Президент України Петро Порошенко присвоїв статус національного Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка, повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

Глава держави підписав відповідний Указ під час зустрічі з творчою інтелігенцією в Івано-Франківському академічному музично-драматичному театрі.

"Статус національного театру надано, враховуючи вагомий внесок у розвиток і популяризацію національного театрального мистецтва. Відтепер його назва буде - Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка," - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті адміністрації президента України в понеділок увечері.

За словами П. Порошенка, спектаклі театру бачили не тільки за кордоном, але дуже важливо, що їх бачили на сході України. Вже легендарним став спектакль "Нація" за прозою письменниці Марії Матіос. Президент особливо подякував, що цей спектакль театру побачили на сході України - в Сватові, Кремінній, Сєвєродонецьку.

"Саме вистави, які ви давали не тільки в Києві. І все зроблене вами, зокрема, і в Кремінній, і в Сєвєродонецьку стало підставою мого рішення про надання Івано-Франківському академічному музично-драматичному театру статусу національного", - зазначив П. Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА