08:39 19.02.2019

Стала відома причина загибелі двох гірників на "Сухій Балці" в Кривому Розі

2 хв читати
Стала відома причина загибелі двох гірників на "Сухій Балці" в Кривому Розі

На шахті "Ювілейна" рудника "Суха Балка" (Кривій Ріг Дніпропетровської обл.) 13 лютого поточного року загинули два гірники внаслідок отруєння вуглекислим газом.

"13 лютого 2019 року 11:00. ПрАТ "Суха Балка". Ш.С.В. 1984 р. н., майстер - 5 років, загальний стаж - 14 років, одружений, дітей - 2. П.Д.А. 1981 р. н., стаж - 5 років, загальний стаж - 20 років, одружений, дітей - 2. Були знайдені в ніші під породовловлювальним підвищенням на горизонті 1396 м з ознаками отруєння оксидом вуглецю. Повідомили 14 лютого 2019 року", - констатується в інформації Державної служби з питань праці (Держпраці).

Раніше про трагедію написав голова Конфедерації вільних профспілок і Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець у Facebook.

У свою чергу в інформації рудника зазначалося: "Трагедія сталася 13 лютого. Близько полудня тіла гірничого майстра і прохідника без ознак життя виявили колеги по ділянці".

Шахта "Ювілейна" разом із Шахтою ім. Фрунзе входить до складу рудника "Суха Балка" - одного з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні. Спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. На руднику працює близько 3,5 тис. людей.

"Суха Балка" спеціалізується на видобутку та виробництві товарної залізної руди, до якої відносять агломераційну руду (вміст заліза 56-60%) і доменну руду (47-50%). Потужність рудника становить близько 3,1 млн тонн товарної руди на рік.

Згідно з держреєстром власників на 29 травня 2017 року, компанії Kadish Limited (Кіпр) належить 99,419301% акцій рудника в загальній кількості акцій (99,551255% в загальній кількості голосуючих акцій).

Kadish Limited придбала компанія Berklemond Investments Ltd., що входить до групи DCH Олександра Ярославського.

Статутний капітал ПрАТ "Суха Балка" становить 41,869 млн грн, номінал акції - 0,05 грн.

Як повідомлялося, Державна служба геології та надр 7 листопада 2017 року продовжила руднику термін дії дозволів на видобуток залізної руди на наступні 20 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА