12:38 19.02.2019

Виконавча служба відкрила провадження щодо примусового відновлення Бочковського на посаді голови ДСНС

2 хв читати
Виконавча служба відкрила провадження щодо примусового відновлення Бочковського на посаді голови ДСНС

Державна виконавча служба України (ДВС) 5 лютого відкрила провадження щодо примусового виконання рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 квітня 2018 року про відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як стверджує адвокат з об'єднання "Авер Лекс" Ігор Федоренко, це відбулося після того, як у грудні 2018 року Державне бюро розслідувань почало розслідувати факти невиконання судового рішення за ст. 382 Кримінального кодексу України.

"Орган виконавчої служби понад півроку ігнорував необхідність відкриття провадження під надуманими приводами. Але після надходження з ДБР запиту про відповідальність посадових осіб виконавчої служби ДВС вимушена була відкрити провадження щодо примусового виконання рішення суду, яким Сергія Бочковського було відновлено на посаді голови ДСНС", - наголосив адвокат.

Як повідомлялося, 26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року про звільнення С.Бочковського з посади голови ДСНС і відповідний наказ ДСНС. ДСНС відмовилася виконувати це судове рішення, мотивуючи необхідністю ухвалення розпорядчого рішення урядом і поданням апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення про відновлення С.Бочковського на посаді та стягнення на його користь майже 550 тис. грн зарплати. 9 серпня Міністерство внутрішніх справ повідомило, що рішення апеляційного суду буде оскаржено в касаційному порядку.

16 серпня 2018 року С.Бочковський мав намір вийти на роботу, але його не пропустили через прохідну відомства. 22 серпня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив упевненість, що С.Бочковський не очолюватиме ДСНС, незважаючи на свої "маніпуляції в судах".

25 березня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру.

У листопаді 2015 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського та В.Стоєцького. Обвинувальний акт було направлено до суду. Із грудня 2015 року цю справу розглядають у Шевченківському районному суді Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА