16:56 19.02.2019

Радіотехнічні війська ООС зафіксували 15 лютого політ біля держкордону України протичовнового Ту-142 ЗС РФ, що літав навколо аеропорту "Таганрог"

2 хв читати
Радіотехнічні війська ООС зафіксували 15 лютого політ біля держкордону України протичовнового Ту-142 ЗС РФ, що літав навколо аеропорту "Таганрог"

Уранці 15 лютого, коли спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ згідно зі звітом нібито зафіксували в небі над непідконтрольною уряду України територією Донбасу польоти літака Ту-95 або Ту-142, чергові підрозділи Радіотехнічних військ зі складу Операції об'єднаних сил (ООС) виявили в районі аеропорту "Таганрог" (Ростовська обл., РФ) повітряну ціль, ідентифіковану як дальній протичовновий літак Ту-142 збройних сил Російської Федерації.

Як повідомляє у вівторок на сторінці в соцмережі Facebook прес-центр об'єднаних сил, підрозділи радіотехнічних військ виявили Ту-142 ЗС РФ о 9:56 минулої п'ятниці, 15 лютого. "Певний літак здійснював тестовий політ навколо аеродрому "Таганрог" із наближенням до державного кордону України на відстань до 10 км", - повідомляють у прес-центрі штабу ООС.

При цьому, нагадують у прес-центрі, в офіційному повідомленні СММ ОБСЄ від 19 лютого зазначено, що о 10:00 15 лютого патруль СММ, перебуваючи на південно-західній околиці н. п. Старобешевого (непідконтрольна Україні територія) зафіксував проліт повітряного об'єкта, який із допомогою оптичних засобів ідентифікував як літак типу Ту-95 або Ту-142.

"Протягом усього маршруту літак супроводжувався радіолокаційними станціями радіотехнічних військ об'єднаних сил. Літак Ту-142 ВС РФ залишив зону, наближену до державного кордону України о 12:30 у районі аеродрому "Таганрог", - наголошується в повідомленні прес-центру штабу ООС.

Згідно зі звітом СММ ОБСЄ, того самого дня, у період з 10:50 до 11:10, перебуваючи в районі н. п. Любівки (непідконтрольна Україні територія), спостерігачі СММ на схід від своєї позиції зафіксували проліт літака Ту-95 (Ту-142), який рухався з півночі на південь і назад.

"Зазначений літак державний кордон України не перетинав і в повітряний простір України не входив", - наголосили в прес-центрі ООС і додали, що сили і засоби протиповітряної оборони об'єднаних сил постійно перебувають на бойовому чергуванні й готові до виконання завдань за призначенням.

Раніше у вівторок у командуванні Повітряних сил ВСУ не підтвердили інформацію про проліт у повітряному просторі України в районі проведення ООС на Донбасі 15 лютого російських літаків типу Ту-95.

"У мережі інтернет, деякими інформаційними інтернет-виданнями розповсюджується інформація, що нібито 15 лютого 2019 року в повітряному просторі України в районі проведення ООС спостерігався проліт літака Повітряно-космічних сил РФ типу Ту-95. Перевіривши вищезазначену інформацію повідомляємо, що вона не відповідає дійсності та є фейковою", - йдеться в повідомленні ПС ЗСУ на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА