20:21 19.02.2019

МВС закликала кандидатів у президенти України верифікувати свої акаунти в соцмережах

2 хв читати
МВС закликала кандидатів у президенти України верифікувати свої акаунти в соцмережах

У Міністерстві внутрішніх справ звернулися із закликом до кандидатів у президенти України верифікувати свої акаунти в соціальних мережах Facebook і Instagram для запобігання створенню помилкових профілів кандидатів і недобросовісної агітації.

Як повідомляє департамент комунікації МВС, відповідні консультації з офісом Facebook провела кіберполіція України.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, кіберполіція проводитиме спеціальний моніторинг до завершення передвиборчої кампанії. "Ми будемо виявляти фейкові профілі в Facebook і Instagram, створені в період передвиборчої агітації, які використовують імена офіційно зареєстрованих кандидатів в президенти України. А адміністрація соціальної мережі буде блокувати ці сторінки", - сказав міністр.

За його словами, адміністрацією Facebook передбачена процедура верифікації сторінок кандидатів - отримання відмітки "blue badge" на підтвердження її справжності. При цьому українська кіберполіція погодила з представниками Facebook можливість використання спрощеної та прискореної процедури верифікації для кандидатів в президенти України. "Саме такі сторінки зможуть безпечно використовувати кандидати для інформування, а користувачі будуть впевнені, що інформація з такої сторінки дійсно підготовлена командою відповідного кандидата в президенти України", - додав глава МВС.

За словами А.Авакова, станом на 19 лютого 2019 року лише 9 з 44 офіційно зареєстрованих кандидатів мають "blue badge" на своїх офіційних сторінках. У кіберполіції заявили про готовність надати інформаційну та практичну допомогу всім кандидатам в президенти України в верифікації їх сторінок.

Також з представниками Facebook обговорювалися заходи щодо верифікації замовників політичної реклами, які введені соціальною мережею для попередження недобросовісної агітації. Відповідно до нових правил, рекламодавець має підтвердити свою особу і зможе розміщувати таку рекламу лише після успішного проходження перевірки. При цьому, користувачам буде доступна інформація про замовника реклами.

Чергові вибори президента відбудуться в Україні 31 березня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА