07:33 20.02.2019

Бойовики випустили по позиціях ЗС України майже 400 снарядів і мін, троє українських військових поранені

2 хв читати
Бойовики випустили по позиціях ЗС України майже 400 снарядів і мін, троє українських військових поранені

Бойовики незаконних збройних формувань 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, троє українських військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу ООС.

"19 лютого російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню. При цьому озброєння заборонене мінськими домовленостями було застосовано 15 разів із загальною витратою 387 снарядів і мін калібрів 122, 120 і 82-мм. З початку поточного року, це найбільше застосування противником засобів вогневого ураження ... Внаслідок обстрілу троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - йдеться у зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у середу вранці.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики п'ять разів обстріляли позиції ООС: з артилерійських систем калібру 122-мм - поблизу Лебединського; з артилерійських систем калібру 122-мм і повторно з артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібру 120-мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - навколо Водяного; двічі, з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Гнутового.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики 11 разів обстріляли українських військовослужбовців: чотири рази - один обстріл з артилерійських систем калібру 122-мм і мінометів калібру 120-мм, другий - з артилерійських систем калібру 122-мм і мінометів калібру 82- мм, третій - з мінометів калібру 120-мм і четвертий - з мінометів калібру 82-мм - поблизу Новотошківського; тричі - один обстріл з мінометів калібру 82-мм, другий - із зенітної установки ЗУ-23-2, і третій - зі станкових гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля Золотого-4; двічі - з мінометів калібру 82-мм і станкових протитанкових гранатометів - в районі Новозванівки; з мінометів калібру 82-мм і автоматичних станкових гранатометів - поблизу села Катеринівка; з мінометів калібру 82-мм, бойової машини піхоти БМП-1, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів - навколо смт Луганське.

"На кожний ворожий обстріл підрозділи Об'єднаних сил відповідали вогнем чергових вогневих засобів", - сказано в повідомленні.

За даними української розвідки 19 лютого трьох бойовиків знищено, ще трьох поранено.

З початку поточної доби НЗФ один раз обстріляли позиції ООС у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" з мінометів калібру 82-мм з витратою 15 мін, а також станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу Катеринівки.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - додали в прес-центрі штабу ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА