09:00 20.02.2019

Бойовики збили безпілотник ОБСЄ недалеко від Луганська

1 хв читати
Бойовики збили безпілотник ОБСЄ недалеко від Луганська

У неділю, 17 лютого, бойовики недалеко від Луганська здійснили обстріл і збили БПЛА СММ ОБСЄ, який відстежував вогневу активність НЗФ, повідомили в Українській стороні СЦКК.

"17 лютого спостерігачі СММ ОБСЄ перебували поблизу селища Жовтого (на північному заході від Луганська) та керували польотом БПЛА. Несподівано спостерігачі місії почули дві черги та один одиночний постріл зі стрілецької зброї приблизно за 1,3 км від того місця, де вони перебували. За їхньою оцінкою, постріли було здійснено з БПЛА, який після цього втратив висоту. Команда місії повернула БПЛА, який зазнав пошкоджень під час аварійної посадки, і негайно залишила цей район", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу ООС у середу вранці.

За інформацією спостерігачів місії, провокаційні дії бойовиків пов'язані з намірами обмежити доступ до своєї вогневої активності в напрямку підрозділів ООС.

В Українській стороні СЦКК додали, що вважають неприпустимими та безвідповідальними дії бойовиків стосовно легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ і кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

"Такими збройними нападами окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ і змусити їх згорнути свою роботу на луганському напрямку", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА