10:38 20.02.2019

ОБСЄ зафіксувала два вибухи в Донецьку в понеділок, незначно пошкоджені багатоповерхівка та будівля ГРС

2 хв читати
ОБСЄ зафіксувала два вибухи в Донецьку в понеділок, незначно пошкоджені багатоповерхівка та будівля ГРС

Два вибухи сталися в центрі непідконтрольного уряду Донецька в понеділок вранці, повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні.

Як наголошується в спеціальному звіті СММ, унаслідок вибухів ніхто не постраждав, проте незначних пошкоджень зазнали будівля газорозподільної станції та житловий багатоквартирний будинок.

"Уранці 18 лютого, близько 8:00, в непідконтрольному уряду Донецьку двоє співробітників СММ, стоячи перед місцем базування місії на бульварі Пушкіна, почули щонайменше два вибухи орієнтовно за 100-150 метрів на південний схід. Інші співробітники місії перебували всередині будівлі. Ніхто не постраждав... За оцінкою місії, пошкодження в обох зазначених місцях утворилися внаслідок спрацьовування безкорпусних вибухових пристроїв (невстановленого типу)", - йдеться в повідомленні.

Пізніше команда СММ зафіксувала в районі вибуху дві свіжі воронки діаметром близько 70 см приблизно за 100 і 300 метрів на південь від місця базування місії. Біля першої воронки, за два метри на схід від газорозподільної станції (на захід від бульвару Пушкіна) спостерігачі помітили, що чотири цегли на східній стороні будівлі станції та східний схил даху, виготовлений із хвилястих листів, були пошкоджені. Біля другої воронки, приблизно за 7-8 метрів на північ від багатоквартирного будинку №70 на вулиці Кобозєва, був бруд і невеликі пробоїни з північного боку будівлі.

За спостереженнями СММ, загальна обстановка з безпекою в місті суттєво не змінилася, йдеться в повідомленні.

19 лютого МЗС РФ заявило про схожість вибухів у Донецьку 18 лютого з "терактом", в якому загинув голова бойовиків так званої ДНР Олександр Захарченко. "Вкотре закликаємо ООН, ОБСЄ, Раду Європи дати принципову оцінку всього, що відбувається в Україні, закликати її керівництво повернутися до правового поля та неухильно дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань. Наслідки відмови Києва від цих норм можуть виявитися необоротними і для України, і Європи загалом", - заявили на Смоленській площі.

За інформацією російських ЗМІ три вибухи "прогриміли" в центрі Донецька 18 лютого, постраждалих немає.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА