12:37 20.02.2019

Міністр культури сподівається на відкриття меморіалу Героям Небесної сотні до Дня Незалежності України

2 хв читати
Міністр культури сподівається на відкриття меморіалу Героям Небесної сотні до Дня Незалежності України

Міністр культури Євген Нищук очікує, що облаштування меморіалу Героїв Небесної сотні буде завершено до 24 серпня 2019 року.

"Сподіваюся, що до чергової річниці незалежності, а саме до 24 серпня цього року, в центрі столиці з'явиться Меморіал Героїв Небесної сотні", - сказав міністр під час засідання уряду в середу.

За словами Є.Нищука, підготовчі роботи розпочато в січні 2019 року.

Як повідомлялося, в липні 2018 року заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська скасувала постанову прокурора департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури про заборону на будівництво "Музею Революції Гідності" на Інститутській в Києві. Вона заявила, що до початку будівельних робіт буде проведено слідчий експеримент у "майданівській справі", але це не завадить зведенню комплексу.

Генпрокуратура, у свою чергу, повідомила, що скасування цієї постанови не перешкоджає проведенню слідчого експерименту в кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому триває з 2013 року, але в межах та у спосіб, визначений законом. Згідно з постановою заборонялося змінювати обстановку на Інститутській на ділянці від майдану Незалежності до перехрестя з вул. Банковою та утриматися від надання дозволів на такі роботи. Заборонялися зміна рельєфу місцевості, будівництво або знесення будь-яких будівель і МАФів, висадка та знищення зелених насаджень, установка і демонтаж стовпів, електроопор, рекламних конструкцій.

У жовтні начальник слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що КМДА ігнорує прохання слідства про перенесення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні, через що гальмується проведення слідчих експериментів у "майданівських справах". Він також повідомив, що слідство звернулося до суду з проханням про арешт ділянки в Києві, де проводяться слідчі експерименти, до їх завершення.

У листопаді 2018 року керівник Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович висловив сподівання, що відкрити Меморіалу пам'яті Героїв Небесної сотні вдасться вже в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА