13:08 20.02.2019

СБУ повідомляє про блокування масштабного механізму фінансування бойовиків

2 хв читати
СБУ повідомляє про блокування масштабного механізму фінансування бойовиків

Співробітники Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях спільно з ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ викрили та припинили масштабний механізм фінансування терористичної організації "ЛНР".

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники встановили, що на окупованій частині Луганської області діє потужна фінансова установа, що забезпечує незаконний переказ коштів клієнтів на підконтрольну українськй владі територію і в зворотному напрямку. Фінансовий центр мав 20 відділень і розгалужену мережу платіжних терміналів на тимчасово окупованій території. Зловмисники здійснювали операції через інтернет-банкінг і перевозили готівку кур'єрами через лінію розмежування.

Співробітники СБУ задокументували, що в банківських установах на підконтрольній території організатори угоди відкрили майже 50 рахунків на підконтрольних осіб, доступ до яких мали через інтернет-сервіси.

За даними Державної служби фінансового моніторингу України, сукупний обсяг коштів нелегальної фінансової установи, переказаний лише через національну платіжну систему, перевищив 170 млн грн, з яких регулярно сплачувалися податки у "бюджет ЛНР".

Під час обшуків в Києві і Сєвєродонецьку правоохоронці вилучили банківські карти, через які в банкоматах знімалися готівкові гроші для передання клієнтам або кур'єрам. Заблоковано рахунки фізосіб, що використовувалися для фінансових операцій.

Керівник фінустанови заочно сповіщений про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України). Триває слідство для встановлення всіх причетних до незаконної фінансової діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

"Укренерго" попередило про контрольовані обмеження промспоживачів 18 квітня

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Україна, донори та приватний сектор мають створити потужний механізм масштабування проєктів економічного відновлення - Пріцкер

Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Екснардепа Демчака оголошено в розшук

Від початку 2024 р. ворог обстріляв Сумську область понад чотири тисячі разів - Клименко

В Офісі президента відбулася зустріч зі швейцарською делегацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА