15:09 20.02.2019

Кабмін затвердив Національний план управління відходами до 2030 року

1 хв читати
Кабмін затвердив Національний план управління відходами до 2030 року

Кабінет Міністрів у середу схвалив Національний план управління відходами до 2030 року, повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Зубка.

"Це детальна маршрутна карта виконання національної стратегії управління відходами, яка спрямована на побудову в Україні системи управління відходами на основі стандартів ЄС та економіки замкнутого циклу", - наводить слова Г.Зубка його прес-служба.

Згідно з її даними, Нацплан містить пакет завдань щодо кожного виду відходів від прийняття необхідної правової бази до конкретних заходів зі збирання, переробки та утилізації; розробку регіональних планів управління відходами; будівництво регіональних безпечних полігонів відходів; будівництво регіональних комплексів із відновлення побутових відходів; ухвалення законопроекту "Про муніципальні відходи", розробку нових ДБН щодо полігонів.

"Органи влади на місцях та місцеве самоврядування мають уже зараз готувати регіональні плани управління відходами. Уже зараз потрібно активно використовувати інструменти міжмуніципального співробітництва, готувати кадри, які працюватимуть у сфері управління відходами", - зазначив Г.Зубко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА