19:11 20.02.2019

Польща підтримує ідею направлення на Донбас оціночної місії ООН з розгортання миротворців у регіоні - заступник міністра закордонних справ

2 хв читати
Польща підтримує ідею направлення на Донбас оціночної місії ООН з розгортання миротворців у регіоні - заступник міністра закордонних справ

Польща підтримує направлення на Донбас технічної оціночної місії Організації Об'єднаних Націй для розробки варіантів введення багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН до цього регіону й готова сприяти цій роботі, заявив польський заступник міністра закордонних справ Бартош Ціхоцький.
"ООН не повинна припиняти пошук свіжих ідей, щоб вийти з політичного глухого кута, знайти нові можливості й поліпшити ситуацію на місцях. Одна з таких ідей - це повноцінна миротворча місія з мандатом ООН, яку буде розгорнуто в Україні. Ми розуміємо, що думки розходяться щодо параметрів такої місії, проте ООН може, як мінімум, розпочати процес і направити місію зі збору фактів. Польща як непостійний член Ради безпеки ООН готова сприяти цій роботі", - сказав Б.Ціхоцький під час дебатів на Генасамблеї ООН "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" в середу в Нью-Йорку.
Заступник міністра закордонних справ Польщі також наголосив, що Росія повинна дотримуватися взятих на себе в рамках Мінських угод зобов'язань і вивести своє озброєння із суверенної території України.
Раніше під час дебатів на ГА ООН президент України Петро Порошенко висловив переконання, що введення миротворчої місії ООН на Донбас із чітко визначеними завданнями й цілями буде ключовим фактором для налагодження миру в регіоні, і влада України готова конструктивно обговорювати цю ініціативу.
При цьому глава Української держави додав, що обговоренню цієї ініціативи допомогло б направлення на Донбас технічної оціночної місії для розробки відповідних варіантів миротворчої операції.
"І технічна оціночна місія, яку генеральний секретар ООН (Антоніу Гутерреш - ІФ) міг би направити на Донбас для розробки відповідних варіантів, безумовно, допомогла б цьому обговоренню", - висловив переконання П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

Міноборони України запроваджує нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА