07:24 21.02.2019

Порошенко під час панахиди за героями Небесної Сотні закликав пам'ятати про відповідальність перед ними

3 хв читати
Порошенко під час панахиди за героями Небесної Сотні закликав пам'ятати про відповідальність перед ними

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в США взяв участь у панахиді за загиблими героями Небесної Сотні і закликав завжди пам'ятати про відповідальність перед ними, повідомляє прес-служба адміністрації президента.

"Хочу, щоб ми сьогодні пом'янули Героїв Небесної Сотні і віддали шану і повагу тим, хто віддав своє життя за свободу, волю і незалежність України. Тому що українці - така нація, такий народ, що вони ніколи не можуть жити не вільними", - зазначив президент.

П.Порошенко зазначив, що серед героїв Небесної Сотні є представники всієї України. "Чого прагнули герої, які віддали найцінніше - своє життя? Вони дуже любили Україну, вони дуже любили українців. І тому так важливо нам завжди пам'ятати про це, молитися, тому що це є тим запобіжником, щоб ми завжди цінували ту велику відповідальність, яку вони своєю смертю поклали на нас, живих. Щоб ми не витрачали час. Щоб ми ніколи не дозволили зруйнувати нашу єдність. Щоб ми знали, куди ми йдемо і перемагали на цьому шляху", - зазначив він.

П.Порошенко зазначив, що дні з 18 до 21 лютого (2014 року - ІФ) назавжди увійшли в історію України, коли п'ять років тому за наказом тодішньої влади було відкрито вогонь по героям Небесної Сотні.

"За що віддали життя наші герої? Революція Гідності почалася в листопаді 2013 року з дуже простої причини - Україна більше не хотіла жити під радянським чи російським ярмом. Український народ прагнув повернутися в європейську сім'ю народів. І це об'єднало нас. Чому ми перемагали всі ці 5 років? Тому що нація була єдиною", - сказав П.Порошенко.

Президент зазначив, що українці пройшли величезні випробування - революцію, агресію проти України та анексію Криму. "Саме цю дату (20 лютого 2014 року - ІФ) нашкрябали на російських медальках, які роздали росіянам і колабораціоністам на честь окупації Криму", - додав він.

Глава української держави також подякував українським військовим, які захищають українську землю на фронті, даючи відсіч російському агресору, а також українцям в США за спільну молитву та щоденні молебні за Україну, які лунають в Соборі.

П.Порошенко підкреслив, що справжню незалежність Україна отримала в 2014 році. Крім того, вдалося побудувати духовний фундамент завдяки отриманню автокефалії для Православної Церкви України (ПЦУ).

Водночас митрополит Антоній закликав молитися за Україну. "Світ повинен знати те, що покоління українців пам'ятають, що Герої не вмирають ... Вони продовжують жити в пам'яті нації і служити прикладом для майбутніх героїв, які творять історію", - зазначив він. Митрополит закликав усіх пам'ятати про цей героїзм.

"Ці загиблі герої звертаються до нас усіх - ніхто не може нас мучити голодом або іншим терором. Незважаючи на всі спроби стерти українців з лиця світу, українська самоідентичність зберіглася в серцях і розумі українського народу. Вона завжди була поштовхом для відродження нації. Герої не вмирають", - сказав митрополит.

Він подякував президенту України за його зусилля для захисту і розвитку України. "Коли через п'ять років після трагедії на Майдані, агресії і страждань я відвідую Україну, бачу багато позитивних змін під Вашим керівництвом. Дякую вам за Ваше лідерство", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА