07:43 21.02.2019

Бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовий

2 хв читати
Бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовий

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовослужбовець Збройних сил України, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"20 лютого російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню, з них 11 разів - з озброєння, забороненого мінськими домовленостями з витратою 125 мін калібрів 120 і 82 мм. В ході бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав смертельне поранення", - йдеться в зведенні, опублікованому на сторінці штабу ООС в Фейсбук у четвер вранці.

Крім того, ворог обстрілював зміцнення підрозділів Об'єднаних сил з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також по українських захисниках вівся прицільний снайперський вогонь.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник сім разів обстріляв українські опорні пункти двічі, з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу н.п. Лебединський, двічі, з мінометів калібру 120 мм - біля с.Водяне, двічі, спочатку з мінометів калібру 120 мм, а пізніше - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у н.п. Широкине, зі снайперської зброї - навколо Мар'їнки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли шість позицій підрозділів Об'єднаних сил - двічі, з мінометів 82 калібру, озброєння бойових машин піхоти і гранатометів різних систем - біля смт Новоолександрівка, двічі, з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу н.п. Хутір Вольний, з мінометів калібру 82 мм, а також зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у н.п. Катеринівка, з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - навколо селища Новотошківське.

"Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням всіх наявних чергових вогневих засобів", - відзначили в штабі.

За даними української розвідки за минулу добу один бойовик знищений і двоє поранені.

"З початку поточної доби вогонь по наших позиціях ворог не відкривав", - додали в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА