08:41 21.02.2019

Україна та Британія обговорили співробітництво у сфері транснаціональної організованої злочинності

2 хв читати
Україна та Британія обговорили співробітництво у сфері транснаціональної організованої злочинності

Українські та британські правоохоронці під час офіційної зустрічі 20 лютого в Лондоні обговорили співпрацю країн у сфері транснаціональної організованої злочинності, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"У рамках розвитку співробітництва між країнами 20 лютого розпочався робочий візит української поліцейської делегації до Лондона. Мета візиту - обмін досвідом, а також підписання декларації про наміри між Національною поліцією України та Міжнародною мережею Національного агентства боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA)", - йдеться в повідомленні.

Глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив під час зустрічі з главою Міжнародної мережі Національного агентства боротьби зі злочинністю Великої Британії Єном Кракстоном, що на території України для дестабілізації обстановки, зокрема в роботі урядових організацій, агресор використовує різні засоби гібридної війни.

"Дуже ефективно ворог використовує і організовану злочинність. І в боротьбі з цим явищем ми звертаємося по найкращий досвід наших колег з усього світу, використовуючи найефективніші методи у своїй практичній роботі", - зазначив глава української поліції.

Також він зазначив, що українській поліції цікавий досвід роботи NCA Великої Британії. Зокрема, йдеться про роботу аналітичних підрозділів. Так, С.Князєв зазначив, що в структурі українського відомства вже створене й активно розвивається управління кримінального аналізу.

"Знову аналітичний підрозділ функціонує вже не тільки на базі центрального апарату поліції, а й у регіональних територіальних органах", - зазначили у відомстві.

Сторони також обговорили співпрацю в сфері національної оцінки ризиків і стратегічного аналізу. Зокрема, йшлося про прогнозування ризиків організованої злочинності.

У свою чергу І.Кракстон зазначив, що NCA вже має кілька успішних прикладів проведення аналізу в сфері протидії організованій злочинності.

"Серйозна організована злочинність вважається злочинністю національного рівня. Ми працюємо з різними правоохоронними органами Великої Британії, які розподіляться за територіальним принципом. І співпраця з українською поліцією за цим напрямом є важливою частиною нашої спільної роботи", - зазначив він.

Крім того, під час зустрічі з заступником начальника Національного управління з боротьби з кіберзлочинністю Великої Британії Джимом Стоклі сторони обговорили співпрацю в питаннях кібербезпеки. Зокрема, йшлося про стратегічне співробітництво між країнами в цій сфері та протидію російським хакерам.

Сторони обговорили створення спеціального ресурсу для обміну оперативною інформацією, що дасть змогу ефективніше розкривати злочини "за гарячими слідами".

Також під час зустрічі з заступником голови управління боротьби з дитячою онлайн-експлуатацією та захистом дітей (CEOP) Саймоном Мейсоном обговорювалися питання протидії залученню дітей до створення порнографічної продукції.

Зазначається, що британські поліцейські поділилися з українськими колегами досвідом у сфері протидії економічним злочинам. Зокрема, йшлося про застосування рішень, ухвалених щодо арештів активів, походження яких є сумнівним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА