08:42 21.02.2019

На Донеччині за організацію "референдуму" депутату Сіверської міськради призначили умовне покарання

1 хв читати
На Донеччині за організацію "референдуму" депутату Сіверської міськради призначили умовне покарання

Артемівський міський суд Донецької області оголосив вирок у справі депутата Сіверської міської ради Бахмутського району за організацію і проведення незаконного референдуму в 2014 році про створення так званої самостійної держави "ДНР", повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Публічне обвинувачення, яке підтримувала в суді прокуратура Донецької області, зібрало достатньо вагомих доказів протиправної діяльності депутата в період тимчасової окупації м. Сіверська Бахмутського району незаконними збройними формуваннями терористичної організації "ДНР", - ідеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що у травні 2014 року чоловік дав добровільну згоду на призначення головою дільничної виборчої комісії з організації та проведення незаконного референдуму про створення так званої самостійної держави "ДНР".

Як зазначається, зловмисник, перебуваючи на цій посаді, керував роботою членів комісії, проводив із ними відповідний інструктаж і розподіляв обов'язки, а після голосування спільно з підлеглими здійснив підрахунок бюлетенів, підписав відповідний протокол і разом із бюлетенями передав терористам.

Також у прокуратурі зазначили, що 4 жовтня 2018 року підозру в скоєнні інкримінованого злочину депутату вручив особисто прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

"Враховуючи щире каяття обвинуваченого й активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік", - наголосили в прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА