13:33 21.02.2019

Москалькова відмовилася від офіційної зустрічі з Денісовою в Афінах

2 хв читати
Москалькова відмовилася від офіційної зустрічі з Денісовою в Афінах

Офіційну зустріч уповноважених з прав людини Росії та України скасовано через заяви українського омбудсмена щодо відвідування українських моряків віце-президентом Європейського інституту омбудсменів Ніною Карпачовою, повідомляє прес-служба уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

"Раніше запланована на 21 лютого офіційна зустріч в Афінах з омбудсменом України не відбулася через лист, у якому Денісова звинуватила Москалькову в тому, що українських моряків відвідала Ніна Карпачова. Москалькова не вважає доцільним продовжувати обмін думками у форматі політизації питань прав людини з боку Денісової", - йдеться в повідомленні прес-служби Т.Москалькової, що надійшло в "Інтерфакс" (Interfax.ru) у четвер.

У ньому наголошується, що Т.Москалькова та Л.Денісова неформально зустрілися на заході, присвяченому 20-річчю омбудсмена Греції, і "висловили взаємні прохання про допомогу громадянам Росії та України, які перебувають у колоніях і тюрмах".

"Москалькова також звернула увагу на необхідність припинити цькування Карпачової через її відвідування українських військових моряків у московському СІЗО "Лефортово" і спроби надання їм допомоги", - йдеться в повідомленні.

Також на сайті Т.Москалькової зазначено, що Н.Карпачова "є не тільки громадянкою України, а і представником незалежного міжнародного правозахисного співтовариства, віце-президентом Європейського інституту омбудсменів, діяльність якого довела свою ефективність і спрямована виключно на просування і захист прав і свобод людини та громадянина".

Раніше затриманих відвідував консул України, а також їхній адвокат.

"Ухвалення рішення про допуск іноземних представників до громадян своїх держав перебуває в компетенції ФСВП Росії", - наводяться в повідомленні слова Т.Москалькової.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА