20:16 21.02.2019

У Сумах відкрито справу через незаконні дії поліцейських в офісі однієї з партій

1 хв читати
У Сумах відкрито справу через незаконні дії поліцейських в офісі однієї з партій

Співробітники поліції в м. Сумах перевищили службові повноваження - прибувши до офісу однієї з політичних партій після отримання повідомлення про нібито незаконне використання приміщення, вони без законних підстав затримали двох осіб та опечатали будівлю.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області, в четвер у Сумах на лінію "102" від невстановленої особи надійшло повідомлення про нібито незаконне використання приміщення в будинку на вул. Курській.

Прибувши за зазначеною адресою, співробітники відділу превенції Сумського відділу поліції з'ясували, що там розташовується офіс однієї з політичних партій.

"Без будь-яких законних підстав правоохоронці затримали двох присутніх там осіб і доправили їх до відділення поліції, при цьому безпідставно застосувавши до затриманих спеціальні засоби (наручники). Саме приміщення правоохоронці без відповідних дозволів опечатали. Лише після втручання співробітників прокуратури незаконно затриманих громадян було звільнено", - інформує прес-служба облпрокуратури.

За фактом перевищення співробітниками поліції влади та службових повноважень розпочато кримінальне провадження. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ст. 170 (перешкоджання законній діяльності політичних партій) та ч. 1 ст. 371 (завідомо незаконні затримання) КК України.

Провадження досудового розслідування у цій справі доручено слідчим Управління СБУ в Сумській області. Тривають першочергові слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА