18:15 22.02.2019

Обмін знаннями і досвідом між військовослужбовцями ЛитПолУкрбригу сприяє зміцненню бойових можливостей армій

2 хв читати
Обмін знаннями і досвідом між військовослужбовцями ЛитПолУкрбригу сприяє зміцненню бойових можливостей армій

 Військовослужбовці Збройних сил України, які служать у спільній українсько-польсько-литовській бригаді ім. великого гетьмана Костянтина Острозького ЛитПолУкрбриг, не лише набувають досвіду в рамках натовських програм, а й активно діляться з польськими і литовськими товаришами по службі практичним досвідом ведення бойових дій, набутим під час боїв на Донбасі, зазначають лідери держав.

"Ми ділимося тим (набутим у боях на Донбасі - ІФ) бойовим досвідом... і це є зміцненням бойових можливостей збройних сил для відсічі агресору", - сказав президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Далею Грибаускайте в штаб-квартирі бригади в Любліні (Польща) в п'ятницю.

Польський президент зазначив, що служба в спільній бригаді й обмін різним досвідом із колегами приносять значну користь усім сторонам, що беруть участь у ній.

"Солдати України вдосконалюють себе в рамках натовських програм і зміцнюють перспективи перебування України в НАТО. Але не лише Литва і Польща та їхні військовослужбовці допомагають Україні. З 2014 року Україна перебуває у важкій ситуації: (частину - ІФ) її окупувала Росія, українські солдати дійсно захищають країну... і вони мають військовий досвід не лише з теорії, не лише зі служби в закордонних місіях, це солдати, які брали участь у війні, і це солдати, які мають дуже великий досвід, і яким вони діляться з нашими військовослужбовцями", - наголосив А.Дуда.

Спільна в/ч ЛитПолУкрбриг (LITPOLUKRBRIG) утворена в 2014 році з військовослужбовців Збройних сил України, Литви та Польщі.

Згідно з підписаним міністрами оборони трьох країн договором, від України в ЛитПолУкрбриг направлено 545 військовослужбовців, від Польщі - 3000-3800, від Литви - 150-350 військових. Командування бригади розташоване в м. Любліні (Польща), а підрозділи-учасники залишаються в місцях своєї постійної дислокації.

Цілями створення ЛитПолУкрбригу є підвищення рівня взаємної довіри та співпраці між країнами, а також поліпшення стану безпеки в регіоні.

Бригада також є способом зміцнення військової співпраці між державами - з метою оволодіння передовими оперативними стандартами підготовки військ, досягнення оперативної взаємосумісності, підвищення оперативних можливостей для спільного виконання завдань.

Набутий у сфері планування, забезпечення та використання військових частин досвід широко використовується і під час підготовки Збройних сил України.

Крім того, згідно з угодою, бригада братиме участь у міжнародних операціях на основі мандата ООН (за умови згоди всіх трьох країн-учасниць ЛитПолУкрбригу.

Договір передбачає, що до бригади можуть долучитися й інші держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА