20:49 22.02.2019

Правоохоронці відкрили вже 77 справ і 401 протокол щодо порушень на виборах

1 хв читати
Правоохоронці відкрили вже 77 справ і 401 протокол щодо порушень на виборах

До Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України на 54-й день виборчої кампанії на виборах глави держави надійшло 1741 повідомлення про порушення, заявляє глава МВС Арсен Аваков.

"Усі без винятку отримали реакцію від правоохоронців. 77 кримінальних проваджень, 401 адміністративний протокол. Статистика за фігурантами звернень така: "БПП" - 420, "Батьківщина" - 337, "Самопоміч" - 159, "Громадянська позиція" - 124, Радикальна партія - 117", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Міністр прогнозує, що з наближенням для виборів таких повідомлень і викликів надходитиме дедалі більше. "І тим жорсткіше ми на це реагуватимемо. Без компромісів і поблажок! Агітатори зі зброєю, нічні облави на опонентів, інтриги між правоохоронцями в регіонах - ніколи це не стане для мене нормою", - наголосив глава відомства.

При цьому А.Аваков заявив, що сам він не має наміру йти на компроміси й укладати таємні союзи з жодним із кандидатів у президенти.

"Ніякої легітимізації для порушників виборчого законодавства не буде. Це принцип. Нам не потрібна від кандидатів похвала, ми не поступимося погрозам і шантажу. Наша єдина мета - вибори, підсумки яких визнає все українське суспільство і міжнародна громадськість", - резюмував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА