06:52 23.02.2019

Трьом патрульним поліцейським у Києві оголошено про підозру за перевищення повноважень

2 хв читати
Трьом патрульним поліцейським у Києві оголошено про підозру за перевищення повноважень

Трьом столичним співробітникам патрульної поліції України пред'явлені підозри в перевищенні службових повноважень, у результаті яких настала смерть людини, повідомили в прес-службі патрульної поліції.

"Наразі слідчим ДБР за погодженням з Генеральною прокуратурою повідомлено про підозру трьом працівникам патрульної поліції за фактом перевищення службових обов'язків, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті потерпілого", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

В інформації уточнюється, що 17 лютого, патрульні поліцейські отримали повідомлення про порушення громадського порядку в одному з районів Києва. Прибувши на місце події, правоохоронці виявили агресивно налаштовану молоду людину, яка поводилася неадекватно і, ймовірно, перебувала під дією токсичних або наркотичних речовин. Зі свого боку патрульні спробували затримати порушника, проте останній почав чинити їм опір.

"З метою подолання опору, працівниками поліції було застосовано спецзасоби і наручники, після чого порушника затримали і викликали швидку медичну допомогу", - сказано в повідомленні.

Надалі патрульні виявили, що людина проживає в м.Києві і прийняли рішення відвезти її до місця проживання. У зв'язку з тим, що людина постійно намагалася вийти з машини і не бажала їхати додому, патрульні висадили її з машини на під'їзді до м.Вишгород. Уранці місцеві жителі знайшли труп. За попереднім оглядом судово-медичного фахівця - людина померла від переохолодження.

Керівництвом патрульної поліції виявлено вказаний факт і встановлено всіх причетних, після чого відразу повідомлено до внутрішньої безпеки НПУ. Надалі матеріали направлені в ДБР.

Дії правоохоронців кваліфіковані за ч.3 ст.365 (перевищення повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, санкція кримінального злочину передбачає позбавлення волі терміном від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА