07:42 23.02.2019

Бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, поранений український військовослужбовець

2 хв читати
Бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, поранений український військовослужбовець

Бойовики незаконних збройних формувань 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"22 лютого російські окупаційні війська 14 разів порушили режим припинення вогню, з них 8 - з озброєння, забороненого мінськими домовленостями з витратою 77 мін калібрів 120 і 82-мм. Окрім того, ворог обстрілював позиції підрозділів ООС з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також по наших захисниках вівся прицільний снайперський вогонь ... у результаті обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - йдеться у зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу вранці.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики вісім разів обстріляли опорні пункти ООС: чотири рази - навколо Лебединського, з них двічі - з мінометів калібру 120-мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; двічі, з мінометів калібру 120-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - у Водяного; з ручних протитанкових і підствольних гранатометів і стрілецької зброї - біля Авдіївки; поблизу Мар'їнки вогонь по українських позиціях вів снайпер.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили шість обстрілів позицій ООС: двічі, з мінометів калібру 120-мм і станкових протитанкових гранатометів - поблизу Новозванівки; з мінометів калібру 82-мм, а також станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля Катеринівки; з мінометів калібру 82-мм - навколо Кримського; з гранатометів різних систем - у Луганського; зі стрілецької зброї - неподалік Станиці Луганської.

"Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням усіх наявних чергових вогневих засобів, не заборонених мінськими домовленостями", - сказано в повідомленні.

За даними української розвідки, 22 лютого вісім бойовиків знищені і двоє поранені. Також знищено дві одиниці військової автомобільної техніки НЗФ.

У штабі зазначили, що з початку поточної доби вогонь по позиціях ООС бойовики не відкривали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА