17:09 23.02.2019

У селі на Волині не обійшлося без стрільби під час вирішення питання переходу храму в підпорядкування ПЦУ

2 хв читати

Житель села Жидичин Ківерцівського району Волинської області стріляв у односельців, повідомляє поліція, а в соцмережах пишуть, що стріляв священик УПЦ(МП) під час конфлікту про належність Свято-Миколаївського храму.

"Сьогодні близько четвертої години ранку на лінію служби «102» поліції Волині надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих жителів здійснив кілька пострілів, імовірно, з рушниці в напрямку односельців. Поліція належним чином зареєструвала повідомлення і проводить його перевірку. На місці події працює керівництво ГУНП області та Ківерцівського відділу поліції, слідчо-оперативна група", - поінформував в суботу сектор комунікації поліції Волинської області.

У свою чергу, свідок події Тарас Висоцький раніше написав у Фейсбуці, що "О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати". Було зроблено 4 постріли, стверджував Т.Висоцький і повідомляв також, що "у п'ятницю близько 23:00 зафіксовано факт підпалу господарських споруд із живим поголів'ям на території монастирського економії, пожежу вдалося загасити власними силами" Раніше Т.Висоцький повідомляв у Facebook, що за перехід в ПЦУ проголосували 390 членів місцевої церковної громади.

Волинська єпархія УПЦ(МП) повідомила вранці в суботу, що в Жидичині "прихильники УПЦ КП захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ". "Група рейдерів зрізала болгаркою замки з дверей Свято-Миколаївського храму УПЦ і захопила його, відтіснивши громаду з будівлі. Як повідомив клірик храму ієрей Роман Гелета, під час сутички постраждала його дружина, якій кинули камінь і влучили під око, і мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети, якій розбили лоба", - йдеться в повідомленні на сайті єпархії. Також повідомляється, що доступ до церкви заблоковано прихильниками ПЦУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА