19:43 23.02.2019

У Харкові пройшов "Марш злих харків'ян"

2 хв читати
У Харкові пройшов "Марш злих харків'ян"

У Харкові пройшов "Марш злих харків'ян", учасники якого вимагали від міського голови Геннадія Кернеса забезпечити виконання ухвал окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд у міськелектротранспорті.

"Питання зараз вже не тільки і не стільки в метро, не тільки і не стільки в тарифі, питання в тому, що в окремо взятому місті одна окремо взята людина вирішила, що вона стоїть вище закону, вище рішення суду іменем України ... Ми сьогодні виходимо, щоб закликати виконувати закони України, закликати виконувати рішення суду, яке набуло законної сили", - сказав, звертаючись до учасників акції, один з її організаторів Ігор Черняк.

Учасники акції також проголосували за звернення до генерального прокурора Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і міністра юстиції Павла Петренка з проханням, щоб вони приїхали до Харкова в середу на сесію міськради "показати, що у нас є державна влада і вона змусить Кернеса виконувати закон".

Після мітингу перед міськрадою учасники маршу під барабанний бій пройшли до готелю "Національ", де живе Г.Кернес. Під час руху вони скандували "Закон один для всіх", "Виконуй рішення суду!", "Метро по 5!" тощо

Перед готелем учасники акції ще раз повторили свої вимоги до міського голови забезпечити виконання ухвал суду. Вони прикріпили текст рішення і "злі" смайлики до дверей, залишили перед входом шини і розійшлися.

Марш закінчився без пригод. За оцінками поліції, в акції взяли участь близько тисячі осіб. Охорону порядку забезпечували 120 співробітників поліції.

Як повідомлялося, 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутата міськради, адвоката Ігоря Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Однак міськелектротранспорт продовжує перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї і тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн). Заступник міського голови Харкова Євген Водовозов назвав рішення суду політичними і пообіцяв, що міськрада оскаржить їх у найкоротші терміни. Він також стверджує, що виконати ці рішення за короткий час неможливо технічно. За фактом невиконання міськрадою визначень окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

Крім того, вранці 20 лютого виконком міськради прийняв рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті в новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, прийняті раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА