08:25 24.02.2019

У Лос-Анджелесі вручать премії "Оскар"

2 хв читати
У Лос-Анджелесі вручать премії "Оскар"

У Лос-Анджелесі відбудеться 91 церемонія вручення премій Американської академії кінематографічних мистецтв і наук.

Статуетки "золотих лицарів" вручать у неділю ввечері (у ніч на понеділок) в театрі "Долбі".

Уперше за 30 років на церемонії не буде головного ведучого. Передбачалося, що цю роль виконає Кевін Гарт, але в грудні через скандал, пов'язаний з гомофобними висловлюваннями актора, він вирішив відмовитися від цієї місії.

Нагороджувати переможців будуть їхні колеги по цеху - Кріс Еванс, Деніел Крейг, Дженніфер Лопес, Шарліз Терон, Брі Ларсон, Хав'єр Бардем, Джеймс МакЕвой і інші.

Паузи між номінаціями заповнюватимуть музичні номери з композиціями з фільмів-номінантів. Серед них заявлені Кендрік Ламар з композицією з "Чорної пантери", британська група Queen (разом з Адамом Ламбертом в якості фронтмена) з "Богемської рапсодії", Бредлі Купер і Леді Гага з "Зірка народилася". Символічно, що співачка, чиє справжнє ім'я Стефані Джоанн Анджеліна Джерманотта, взяла свій псевдонім, надихнувшись саме групою Queen і їх піснею "Radio Gaga".

Найбільшу кількість номінацій отримали фільми "Рома" мексиканця Альфонса Куарона і "Фаворитка" грецького режисера Йоргоса Лантімоса - по 10 у кожній.

Обидві картини представлені в головній категорії "Кращий фільм". Також до цієї номінації потрапили "Чорна пантера", "Чорний Клановець", "Зелена книга", "Богемська рапсодія", "Влада", "Зірка народилася".

За звання кращого режисера боротимуться Спайк Лі, Павло Павліковський, Йоргос Лантімос, Альфонсо Куарон, Адам МакКей.

У номінації "Кращий актор" представлені Бредлі Купер ( "Зірка народилася"), Рамі Малек ( "Богемська рапсодія"), Крістіан Бейл ( "Влада"), Вігго Мортенсен ( "Зелена Книга"), Віллем Дефо ( "Ван Гог. На порозі вічності").

Кращою актрисою можуть стати Олівія Колман, Леді Гага, Мелісса МакКарті, Яліца Апарісіо, Гленн Клоуз. У останньої найбільша кількість номінацій (шість) за кар'єру.

У категорії "Краща чоловіча роль другого плану" представлені Махершала Алі (два роки тому він вже отримав "Оскар" за головну роль в картині "Місячне світло"), Адам Драйвер, Сем Рокуелл, Сем Елліотт, Річард Грант.

Кращою актрисою другого плану можуть стати Емі Адамс, Емма Стоун, Рейчел Вайс, Реджина Кінг, Марина де Тавіра.

До категорії "Кращий фільм іноземною мовою" потрапили "Рома" Альфонсо Куарона, японська стрічка "Магазинні злодюжки" Хірокадзу Корееда, польський фільм Павла Павліковського "Холодна війна", ліванський проект "Капернаум" Надін Лабакі, німецька картина "Робота без автора" Флоріана Хенкеля фон Доннерсмарка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА