11:08 24.02.2019

Помпео пригрозив діями щодо тих, хто перешкоджає демократії у Венесуелі

3 хв читати
Помпео пригрозив діями щодо тих, хто перешкоджає демократії у Венесуелі

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що стосовно тих, хто перешкоджає відновленню демократії у Венесуелі, Сполучені Штати вживатимуть заходів, не уточнивши, яких саме.

"США вживатимуть заходів проти тих, хто перешкоджає мирному відновленню демократії у Венесуелі", - написав він у своєму Twitter.

Дипломат додав: "Зараз настав час діяти на підтримку потреб зневіреного венесуельського народу. Ми солідарні з тими, хто продовжує боротьбу за свободу".

М.Помпео в іншому повідомленні на Twitter заявив, що США "засуджують напади на мирних жителів у Венесуелі, вчинені головорізами Мадуро (президент Венесуели Ніколас Мадуро - ІФ)".

"Ці напади призвели до загибелі людей і поранень. Ми глибоко співчуваємо сім'ям тих, хто загинув унаслідок цих злочинних діянь. Ми приєднуємося до їх вимоги домогтися справедливості", - наголостив держсекретар.

Він зазначив, що "у той час як Гуайдо керує зусиллями з отримання венесуельським народом допомоги, Мадуро посилає озброєні банди атакувати невинних людей".

"Ми засуджуємо відмову Мадуро прийняти гуманітарну допомогу Венесуелі. Що це за хворий тиран, який заважає доставити продукти голодним людям? Видовище палаючих вантажівок з вантажем допомоги викликає нудоту!", - заявив М.Помпео.

Він закликав сили безпеки Венесуели пропустити через кордон гуманітарну допомогу від іноземних держав.

"Завтра буде новий день. Це можливість для сил безпеки Венесуели вчинити правильно і дозволити гуманітарній допомозі прибути в країну", - йдеться в повідомленні, поширеному Держдепартаментом США.

Держдепартамент США також привітав зусилля латиноамериканських країн - Колумбії і Бразилії, спрямовані на допомогу громадянам Венесуели, і подякував їм за відданість демократії.

В суботу було зроблено кілька спроб прорвати кордони венесуельської армії і сил безпеки на кордонах Венесуели з Колумбією і Бразилією для ввезення в країну гуманітарної допомоги.

Унаслідок зіткнень між силами правопорядку і прихильниками доставки допомоги загинули, за даними різних джерел, чотири демонстранти. Також, за різними даними, від 200 до 350 осіб дістали поранень.

Армія і поліція застосовували проти демонстрантів гумові кулі і сльозогінний газ. На Колумбійському кордоні три вантажівки з гумдопомогою були спалені.

Влада Колумбії повідомила, що не менше трьох венесуельських прикордонників перебігли на колумбійську територію з проханням надати їм притулок. Водночас Британська "Гардіан" пише, що число перебіжчиків досягло 60.

Водночас, згідно із заявою МЗС Бразилії, двом вантажівкам з гуманітарною допомогою-медикаментами і продуктами харчування, все-таки вдалося перетнути кордон в районі міста Пакарайма в штаті Рорайма.

"Два перші вантажівки, відправлених Бразилією, перетнули кордон і потрапили на територію сусідньої країни без інцидентів під час проходу", - йдеться в заяві відомства.

Як повідомив у ніч на неділю президент Колумбії Іван Дуке, в понеділок для обговорення ситуації у Венесуелі в колумбійській столиці Боготі збереться Група Ліми. У зустрічі візьме участь Х. Гуайдо, про що він сам повідомив на прес-конференції. Він знаходиться в Колумбії, незважаючи на заборону залишати територію Венесуели.

Раніше повідомлялося, що Венесуела оголосила про розрив дипвідносин з Колумбією і зажадала від Колумбійських дипломатів покинути країну в 24 години.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА