21:52 24.02.2019

Український політв'язень Балух етапований в Армавір

2 хв читати
Український політв'язень Балух етапований в Армавір

Український політв'язень Володимир Балух нині знаходиться в СІЗО Армавіра Краснодарського краю, повідомляє Кримська правозахисна група.

"Політв'язень українець Володимир Балух наразі знаходиться в СІЗО м. Армавір Краснодарського краю" - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Кримської правозахисної групи в соцмережі Фейсбук у неділю ввечері.

За словами правозахисників причини переведення політв'язня В. Балуха їм не відомі.

"Куди саме везуть Балуха ні родичам, ні адвокатам не повідомили. Причини його переведення з керченської колонії на територію РФ також досі невідомі" - відзначили в повідомленні.

В.Балух засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до 5 років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї і вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

3 жовтня 2018 роки так званий "Верховний суд" Криму пом'якшив на місяць вирок В.Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова дав 5 років колонії і 10 тис. рублів штрафу.

У жовтні 2018 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що після рішення так званого "Верховного суду" про скорочення терміну українському політв'язню В.Балуху він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Однак підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив В.Балуху в УДЗ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА