07:47 25.02.2019

Трамп заявив про продовження терміну введення мит на китайські товари і можливу зустріч з Сі Цзіньпіном

2 хв читати
Трамп заявив про продовження терміну введення мит на китайські товари і можливу зустріч з Сі Цзіньпіном

Президент США Дональд Трамп назвав переговори з Китаєм про торговельні розбіжності успішними і заявив про продовження терміну введення мит на китайські товари.

"Я радий повідомити, що США досягли значного прогресу на переговорах з Китаєм з торгівлі щодо важливих структурних проблем, включаючи інтелектуальну власність, передання технологій, сільське господарство, послуги, валюту тощо", - написав президент у своєму твіттері.

Він додав: "Як результат цих дуже продуктивних переговорів я подовжую термін підвищення Сполученими Штатами тарифів, раніше намічений на 1 березня".

Д.Трамп раніше заявляв, що угода про торгівлю з Китаєм, яка, як видається, може покласти край торговій війні між двома країнами, має бути підписана ним і головою КНР Сі Цзіньпіном.

Минулої неділі він написав у твіттері: "Припускаючи, що обидві сторони досягнуть додаткового прогресу, ми плануємо провести саміт з президентом Сі в Мар-а-Лаго, щоб укласти угоду. Чудові вихідні для нас і Китаю!".

В Мар-а-Лаго знаходиться резиденція Д. Трампа, де він періодично приймає високопоставлених гостей.

Переговори США і КНР щодо врегулювання торговельних розбіжностей поновилися у четвер минулого тижня у Вашингтоні.

Китайську делегацію очолює віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе, з американської сторони в переговорах беруть участь глава Мінфіну Стівен Мнучін і торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

Улітку 2018 року США ввели в дію мита на імпорт з Китаю товарів вартістю $ 50 млрд на рік за ставкою 25%, Пекін прийняв відповідні заходи в тому ж обсязі.

З 24 вересня США встановили мита на китайські товари вартістю $ 200 млрд за ставкою 10% з наміром підняти її до 25% з початку 2019 року. На зустрічі Д. Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна в Буенос-Айресі 1 грудня під час саміту G20 було досягнуто домовленостей, що США на 90 днів заморожують підвищення мит.

Протягом 90 днів сторони мають укласти відповідну торгову угоду. Тобто, якщо цього не станеться до 1 березня, то будуть застосовані 25% мита.

ЗМІ повідомляли про те, що Д.Трамп розглядає можливість відкласти цей момент ще на 60 днів. На зустрічі з журналістами в Білому домі він підтвердив можливість перенесення терміну підвищення мит.

Раніше The Wall Street Journal повідомила з посиланням на джерела, що Пекін і Вашингтон мають намір підписати угоду загального характеру у формі протоколу про наміри. Потім цей документ ляже в основу торгової угоди, яку будуть обговорювати при особистій зустрічі Д.Трамп і Сі Цзіньпін.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА