08:22 25.02.2019

Чотирьом членам озброєної банди повідомлено про підозру в розбійних нападах на "валютників"

2 хв читати
Чотирьом членам озброєної банди повідомлено про підозру в розбійних нападах на "валютників"

Чотирьом членам озброєної банди повідомлено про підозру в розбійних нападах на підприємців, що скуповували валюту, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Чотирьом жителям Слов'янська і Краматорська повідомлено про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбійний напад з метою заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя і здоров'я людини, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті прокуратури Донецької області в неділю.

За словами співробітників прокуратури, учасники озброєної банди, діючи за заздалегідь розробленою схемою, обирали собі жертв серед жителів області, тривалий час ретельно стежили за ними, встановлювали місця обміну валют, клієнтську базу і насамперед - розмір прибутку. Надалі чоловіків виманювали у безлюдні місця під приводом обміну великої суми коштів, де і здійснювали напади. З метою подолання опору потерпілим демонстрували вогнепальну зброю.

"23 лютого двоє з підозрюваних під приводом обміну 2 млн грн на долари США виманили у безлюдне місце жителя Краматорська і, погрожуючи вбивством, вирвали з рук сумку з грошима, проте в цей же час були викриті на гарячому працівниками прокуратури спільно з поліцейськими. Ще двох нападників затримано під час спроби втечі з місця злочину", - зазначили в прокуратурі.

Під час санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено засоби мобільного зв'язку, автотранспорт, зброю, маски, пластикові стяжки і рукавиці.

"Наразі прокуратура підготовила клопотання до суду про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Перевіряється причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів", - підсумували в прокуратурі.

Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА