11:01 25.02.2019

Есмінець ВМС США з крилатими ракетами "Томагавк" зайшов у порт Одеси

2 хв читати
Есмінець ВМС США з крилатими ракетами "Томагавк" зайшов у порт Одеси

Американський ракетний есмінець "Дональд Кук" (USS Donald Cook (DDG 75), що увійшов 19 лютого в Чорне море, в понеділок прибув до Одеси, зазначено в моніторингових даних західних морських ресурсів.

Американський есмінець, що несе до 56 крилатих ракет "Томагавк" із дальністю дії 1,6 тис. км, пришвартувався біля пірсу поблизу Одеського морського вокзалу. Корабель пробуде в Одесі до 27 лютого.

За даними оборонного відомства Туреччини, минулого тижня американський корабель провів у Чорному морі навчання з турецьким ракетним фрегатом "Фатіх" (TCG Fatih).

"Дональд Кук", обладнаний системою протиракетної оборони "Іджис", разом з есмінцями ВМС США "Карні", "Росс" і "Портер", розміщений на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Рота. Ці кораблі разом із наземними базами ПРО "Іджис" у Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

"Операції корабля в Чорному морі зміцнять взаємодію із союзниками та партнерами з НАТО і продемонструють колективну рішучість щодо гарантування безпеки в Чорному морі в рамках операції «Атлантична рішучість»", - йшлося в повідомленні 6-го флоту після заходження есмінця в Чорне море.

Як повідомлялося, "Дональд Кук" у січні поточного року також заходив у Чорне море. Під час п'ятиденного перебування він побував із візитом у грузинському порту Батумі, а також провів спільні навчання з кораблями Служби берегової охорони Грузії.

Минулого вівторка в Чорне море також зайшли кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО. До її складу входять флагман групи - плавбаза ВМС Німеччини "Верра", мінний тральщик ВМС Туреччини "Акчакоца", а також румунський мінний тральщик "Лейтенант Лупу Дінеску" і болгарський мінний тральщик "Цибър".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА