11:34 25.02.2019

Інформацію про обстріл бойовиками м. Золотого буде передано до МКС – Генпрокуратура

2 хв читати
Інформацію про обстріл бойовиками м. Золотого буде передано до МКС – Генпрокуратура

Факти порушення бойовиками законів і звичаїв війни під час обстрілу м. Золотого Попаснянського району Луганської області в ніч на неділю задокументовано та буде передано до Міжнародного кримінального суду (МКС), повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України в понеділок.

"24.02.2019 близько 5:30 з тимчасово окупованої території Луганської області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, всупереч міжнародному гуманітарному праву здійснили прицільний обстріл м. Золоте... Під час огляду місця події виявлено, що внаслідок артилерійського обстрілу зруйновано та пошкоджено шість житлових будинків, чотири господарські споруди та два транспортні засоби", - повідомляється на офіційному сайті Генпрокуратури.

Наразі встановлено, що обстріл здійснено снарядами калібру 152 мм із м. Первомайська, розташованого на непідконтрольній уряду частині Луганської області.

"Вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до скоєння зазначеного злочину. Здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду", - заявляють у Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, 24 лютого бойовики незаконних збройних формувань 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення. При цьому бойовики застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Було обстріляно низку населених пунктів уздовж лінії розмежування. Обстрілів, зокрема, зазнали житлові будівлі в місті Золотому та селищі Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області. Внаслідок обстрілів були зруйновані або суттєво пошкоджені одноповерхові житлові будинки та господарські споруди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА